Υλικά
4 λεμόνια
75γρ άχνη ζάχαρη ή μέλι
2 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ (πιπερόριζα)
1 κουταλάκι σκόνη Κρόκου Κοζάνης
Εκτέλεση
Βάζετε το χυμό από τα λεμόνια , τη ζάχαρη και λίγο αλάτι (κατά βούληση) σε μια κανάτα . Περνάτε το τζίντζερ από τον τρίφτη και μετά από πρέσα σκόρδου για να βγάλει το χυμό του . Προσθέτετε μόνο το χυμό μαζί με τον Κρόκο Κοζάνης και 500ml κρύο νερό στην κανάτα . Σερβίρετε σε μικρά ποτηράκια με αλάτι στο χείλος (βρέχετε το ποτήρι και το πιέζετε σε αλάτι για να κολλήσει ) και άφθονο πάγο .
Η συνταγή είναι από το φυλλάδιο του προϊοντος "Κρόκος Κοζάνης"
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΡΟΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
50010 ΚΡΟΚΟΣ - ΚΟΖΑΝΗ
ΤΗΛ. 2461063283, 2461064114
e-mail sinkroko@otenet.gr