Το γκρέιπφρουτ καταπολεμά την ουλίτιδα και μειώνει την αιμορραγία στα ούλα

Στην ουσία είναι μια φλεγμονή κατά την οποία τα ούλα μας είναι διογκωμένα, κόκκινα και συνήθως αιμορραγούν, είτε αυτόματα, είτε στη διάρκεια του βουρτσίσματος.
Διαβάστε
Στοματικές πλύσεις με έλαιο καρύδας για καταπολέμηση πλάκας και ουλίτιδας
Λεύκανση των δοντιών και αντιμετώπιση της περιοδοντίτιδας με δύο κοινά βότανα
Το «κλειδί» για την πρόληψη της νόσου είναι το σωστό βούρτσισμα, δηλαδή η έγκαιρη και επιτυχημένη απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων τροφής από τις οδοντικές επιφάνειες. Οι κινήσεις μας κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος δεν θα πρέπει να είναι βιαστικές ούτε βίαιες, ενώ μεγάλη σημασία έχει η σωστή επιλογή οδοντόβουρτσας. Η τελευταία πρέπει να διαθέτει όσο το δυνατό μικρότερη κεφαλή.
Μια νέα μελέτη Γερμανών επιστημόνων, κατέληξε πως η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας βιταμίνης C βοηθά στην καταπολέμηση της ουλίτιδας. Πιο συγκεκριμένα, βρήκαν πως όσοι έτρωγαν δυο γκρέιπφρουτ την ημέρα για δυο εβδομάδες εμφάνισαν λιγότερη αιμορραγία στα ούλα. Αυτό συμβαίνει διότι η αύξηση των επιπέδων βιταμίνης C στο αίμα, συντελεί στην καλύτερη επούλωση των πληγών που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.
Στη μελέτη πήραν μέρος 58 άτομα τα οποία εμφάνιζαν χαμηλά ποσοστά βιταμίνης C στο αίμα, με τους καπνιστές να εμφανίζουν ακόμη χαμηλότερα ποσοστά κατά 29%. Μετά την κατανάλωση γκρέιπφρουτ τα ποσοστά αυξήθηκαν σημαντικά. Αξιοσημείωτο είναι πως στους καπνιστές, που υπήρχαν μεταξύ των ατόμων που έλαβαν μέρος στην έρευνα, τα ποσοστά διπλασιάστηκαν αλλά ήταν και πάλι μικρότερα από τους μη καπνιστές.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ