Η φρουκτόζη τρέφει τον καρκίνο

cf86cf81cebfcf85cebacf84cf8cceb6ceb7



Μελέτη που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι τα παγκρεατικά καρκινικά κύτταρα διαιρούνται και πολλαπλασιάζονται μέσω της φρουκτόζης. Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες κατέδειξε, ότι τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται τόσο με τη φρουκτόζη όσο και με τη γλυκόζη, χρησιμοποιώντας και τα δύο σάκχαρα με δύο διαφορετικούς τρόπους.
Η μελέτη μπορεί να εξηγήσει παλαιότερες μελέτες που είχαν συνδέσει την κατανάλωση φρουκτόζης με τον καρκίνο του παγκρέατος, μία από τις πλέον θανατηφόρες μορφές καρκίνου. Ο Anthony Heaney και οι συνεργάτες του είπαν, ότι «αυτά τα ευρήματα δείχνουν πως τα καρκινικά κύτταρα μπορούν εύκολα να μεταβολίσουν τη φρουκτόζη, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται. Έχει μεγάλη σημασία για τους ασθενείς με καρκίνο να προσπαθήσουν να μειώσουν τη πρόσληψη φρουκτόζης ή γλυκόζης, ουσίες που βρίσκονται κυρίως σε γλυκά, αναψυκτικά, σιρόπια, στο ψωμί και σε μια σειρά από άλλα τρόφιμα».
Σύμφωνα με το American Heart Association, η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης δεν προσθέτει μόνο βάρος, αλλά είναι επίσης βασικός ένοχος για τον διαβήτη, τις καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά επεισόδια.
Η ερευνητική ομάδα τόνισε, ότι ελπίζει να παρασκευάσει ένα φάρμακο ικανό να σταματήσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων με την κατανάλωση της φρουκτόζης. (Zougla.online, 5-11-2010)

Αναδημοσίευση   moulagiannis.com