Σαλάτα με κινόα, ντοματίνια και κόλιανδρο

 

 Το κινόα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ευνοώντας την λειτουργία του εντέρου και την παράταση του κορεσμού
Επίσης βοηθά στον έλεγχο της χοληστερόλης, της γλυκόζης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Αυτός είναι ο λόγος που το κινόα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος για την απώλεια βάρους διατηρώντας την υγεία μας και βοηθάει επίσης στην πρόληψη των ασθενειών.


Υλικά :

1 φλιτζάνι κινόα
2 φλιτζάνια νερό
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λάιμ
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι, ή περισσότερο (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
1 1/2 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στη μέση
420 γραμμάρια φασόλια κόκκινα , στραγγισμένα και πλυμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σε χαμηλή εστία τσιγαρίζετε το κινόα για 4 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά.
Στη συνέχεια ρίχνετε το νερό, κλείνετε το καπάκι και βράζετε σε χαμηλή εστία για 15 λεπτά.
Μετά από 15 λεπτά σβήσε τη φωτιά, αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι της εστίας και άφησε την με το καπάκι κλειστό για περίπου 5 λεπτά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, το κύμινο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και κόκκινο πιπέρι μαζί σε ένα μπολ.

Προσθέστε την κινόα, τις ντομάτες, τα μαύρα φασόλια και πράσινα κρεμμύδια μαζί σε ένα μπολ. Ρίχνουμε σάλτσα πάνω από το μείγμα της κινόα. Προσθέστε το ​​κόλιανδρο. Ανακατέψτε με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως ή τα βάζετε στο ψυγείο.

 Από τη  σελίδα  sidagi.gr 
Πηγή : allrecipes.com