Ας μιλήσουμε για το γκρειπφρουτ



Ένα φρούτο ξεχασμένο....και λέω ξεχασμένο λόγο της ιδιαίτερης πικρής γεύσης του....όμως το γκρέιπφρουτ έχει μεγάλη διατροφική αξία.

 


Είναι ένα υποτροπικό όξινο φρούτο με υψηλή αλκαλική αντίδραση...
Είναι προτιμότερο να το τρώει κανείς με άλλα όξινα φρούτα,καρύδια ή γάλα.
Για να μπορείτε να το χωνέψετε καλύτερα και να το αφομοιώσει ο οργανισμός σας,αποφεύγετε να το τρώτε μαζί με άλλα πιο γλυκά φρούτα ή με άμυλα.
Το γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Β1 και πολύ καλή πηγή Β2.
Περιέχει λιγότερη ζάχαρη από το πορτοκάλι.
Είναι πλούσιο σε κιτρικά οξέα και τα αλατά τους,σε κάλιο και νάτριο.
Αν το συνδυάσετε μαζί με κρέας θα σας βοηθήσει στην χώνευση.
Αν καταναλώνεται σωστά πριν πάτε για ύπνο το βράδυ βοηθάει σε ένα ήσυχο και αδιατάρακτο ύπνο.
Ένα ποτήρι χυμό το πρωί όταν ξυπνήσετε προλαμβάνει την δυσκοιλιότητα.
Είναι επίσης ιδανικό για να πέσει ο πυρετός που έχει προκληθεί από κρυολογήματα και γρίπη και σπάνια δημιουργεί αλλεργικές αντιδράσεις.
Η φλούδα του γκρέιπφρουτ περιέχει την πολύτιμη βιταμίνη Ρ,που είναι πολύ σημαντική για την υγεία των δοντιών και ούλων.
Για να πάρετε από την φλούδα την βιταμίνη αυτή σιγοβράστε τη σε νερό για 20 λεπτά περίπου,σουρώστε την και πιείτε.
Τέλος,το φρούτο αυτό κάνει καλό στην όποια σκλήρυνση των ιστών του σώματος,όπως η σκλήρυνση του συκωτιού και των αρτηριών.Βοηθά επίσης και στην αποφυγή του σχηματισμού των πετρών.

 Μολονότι  μπορεί κανείς να βρει  στην αγορά γκρέιπφρουτ όλο το χρόνο,η εποχή του είναι από τον Ιανουάριο εώς τον Μάιο.


βιβλιογραφία dr.bernard jensen φυσικές τροφές που θεραπεύουν

Από  το  Ιστολόγιο   Lets talk about nature