8 συμβουλές για να γίνετε ευτυχισμένη

8 συμβουλές για να γίνετε ευτυχισμένη
Άπειρα βιβλία, τραγούδια και ποιήματα έχουν γραφτεί για το πώς να είσαστε ευτυχισμένη. Βέβαια, η ζωή δεν είναι τόσο απλή. Δείτε 8 τρόπους για να το καταφέρετε!
Το κυνήγι της ευτυχίας είναι ο απώτερος στόχος όλων των ανθρώπων. Κι εφόσον είναι μια ανθρώπινη ανάγκη, έχουν γίνει διάφορες έρευνες στο πώς να βρείτε την πραγματική ευτυχία.
Παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε να γίνετε ευτυχισμένη ή τουλάχιστον πιο χαρούμενη, εφαρμόζοντας απλά, καθημερινά tips μέσα στην ημέρα.
Να είσαστε θετική
Σε μια ιταλική έρευνα που διεξήχθη από το «PLOS ONE», άνθρωποι ρωτήθηκαν αν νιώθουν χαρούμενοι εκείνη τη στιγμή. Μόνο το 48% απάντησε θετικά. Όταν οι ερευνητές τους είπαν να αντιμετωπίσουν τα πράγματα με μία πιο θετική ματιά, το ποσοστό ανέβηκε κατά 30%!
Προφανώς δεν μπορείτε να είσαστε θετική συνέχεια, αλλά όσο συχνότερα, τόσο το καλύτερο.
Να κρατάτε το σώμα σας ίσιο
Θέλετε να νιώθετε αυτοπεποίθηση και χαρά; Βγείτε στον κόσμο με τη σπονδυλική σας στήλη ίσια και τους ώμους πίσω, λέει το περιοδικό της συμπεριφοριστικής θεραπείας και πειραματικής ψυχιατρικής.
Αυτό που θέλουν να σας πουν με απλά λόγια, είναι το πόσο πολύ επηρεάζει η στάση του σώματος τους άλλους, αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό.
Γυμναστείτε και κοιμηθείτε
Η γυμναστική απελευθερώνει ορμόνες στο σώμα μας, που είναι υπεύθυνες για τα θετικά συναισθήματα. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, κάθε φορά που γυμνάζεστε, μειώνετε κατά 6% τις πιθανότητες να πάθετε κατάθλιψη!
Όσο για τον ύπνο, σύμφωνα με έρευνες που έγιναν στο Harvard, όταν δεν κοιμάστε σωστά, ο ιππόκαμπος, δηλαδή το μέρος του εγκεφάλου σας που παράγει τις θετικές σκέψεις, σταματάει να λειτουργεί σωστά. Ξεκουραστείτε λοιπόν!
Ακούστε μουσική
Όταν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε κάτι αρνητικό, λίγο πριν το κάνετε, ακούστε μουσική που σας αρέσει ή σας συγκινεί. Έρευνες που έγιναν στο πανεπιστήμιο McGill, έδειξαν πως η μουσική ενεργοποιεί τη ντοπαμίνη, την ορμόνη της χαράς.
Φάτε μαζί με κάποιον άλλον
Σύμφωνα με το περιοδικό Nutrition, Health Aging, το να τρώτε μαζί με κάποιον, σας κάνει να νιώθετε πολύ λιγότερο θλιμμένη και σας προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε έρευνα που έγινε στην Ιαπωνία, 850 άτομα σε ηλικία πάνω από 65 ετών παρακολουθήθηκαν από ερευνητές.
Οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι όσοι είχαν κοινωνικές συναναστροφές κατά τη διάρκεια του γεύματος, ήταν πολύ πιο χαρούμενοι από τους υπόλοιπους. Οι ίδιοι ηλικιωμένοι, όταν ρωτήθηκαν για το πως νιώθουν, δήλωσαν πως όταν μοιράζονται το φαγητό τους, νιώθουν ευτυχισμένοι.
Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά
Το να προσέχετε το σώμα σας εκ των έσω, είναι πολύ βασικό και σίγουρα το γνωρίζετε. Ξέρετε όμως, ότι η διατροφή επηρεάζει τη διάθεση και την ευεξία; Προσπαθήστε να τρώτε 6-7 μερίδες φρούτων ή λαχανικών μέσα στην ημέρα και θα δείτε διαφορά.
Περάστε ώρα με το σύντροφό σας
Φιληθείτε, αγκαλιαστείτε, περάστε όμορφα στο κρεβάτι. Αν ενδιαφέρεστε για τον καλό σας και εκείνος για εσάς, σας κάνει πολύ χαρούμενη, σωστά; Μην το αποφεύγετε λοιπόν! Αφεθείτε στο συναίσθημά σας και θα νιώσετε ευτυχισμένη.
Χαμογελάστε
Χιλιάδες έρευνες που έχουν γίνει πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά και ψυχική υγεία, έχουν επιβεβαιώσει πως το γέλιο κάνει καλό. Οι επιστήμονες σας συστήνουν κάθε πρωί που σηκώνεστε να χαμογελάτε στον εαυτό σας στο καθρέπτη και αμέσως θα νιώσετε καλύτερα.
Φροντίστε επίσης να είσαστε με άτομα που σας κάνουν να γελάτε και βλέπουν θετικά τη ζωή, για να σας παρακινήσουν κι εσάς να κάνετε το ίδιο!

Aπό τη  σελίδα msn ευ ζην
Πηγή: www.ediva.gr