Η μαύρη σοκολάτα βελτιώνει την κινητικότητα σε άτομα με αγγειακά προβλήματα


main_post_5a5d341212bc1f1a7dd1781a43b4da57

Η σοκολάτα αποτελεί αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων, ενώ φαίνεται ότι η ήπια και με μέτρο κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να έχει και οφέλη για την υγεία μας.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Heart Association αναφέρεται στη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η μαύρη σοκολάτα στη περιφερική αρτηριακή νόσο (PAD).

Η PAD επηρεάζει περισσότερο από 8 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ. Χαρακτηρίζεται από στένωση των περιφερικών αρτηριών και μειωμένη ροή αίματος προς το στομάχι, το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια.

Μερικά από τα συμπτώματά της είναι οι κράμπες και ο πόνος, η κόπωση στους μύες των ποδιών, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά το περπάτημα.

Η μελέτη λοιπόν αυτή θέλησε να διερευνήσει εάν η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βελτιώσει την κινητικότητα σε άτομα με PAD. Στην έρευνα συμμετείχαν 20 άτομα τα οποία υποβλήθηκαν σε δοκιμασία με περπάτημα πάνω στο διάδρομο και στην συνέχεια τους δόθηκαν 40 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας.

Τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες μετά την κατανάλωση κουβερτούρας ήταν σε θέση να περπατήσουν περίπου 17 δευτερόλεπτα παραπάνω.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο αυξημένος χρόνος βαδίσματος μετά την κατανάλωση της κουβερτούρας οφείλεται στην αυξημένη ποσότητα αντιοξειδωτικών και πολυφαινολών που διαθέτει το συγκεκριμένο είδος σοκολάτας.

Από τη σελίδα  life.homeboy.gr
Πηγή: www.ygeianews.gr