Νύστα στο γραφείο; Αυτές οι τροφές θα σας ξυπνήσουν


 

Έχει παρατηρηθεί ότι όσο περνάει η ώρα στη διάρκεια μιας εργασιακής μέρας, ειδικά μετά το μεσημέρι, τα βλέφαρα βαραίνουν και αν δεν έχει προηγηθεί καλός ύπνος το βράδυ, το κρεβάτι φαντάζει παράδεισος!

Εκτός από το να κοιμάστε 7-8 ώρες τουλάχιστον, υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να σας ενεργοποιήσουν όσο είστε στη δουλειά.
Πράσινο τσάι
Προτιμήστε το αντί για καφέ. Το τσάι περιέχει θεανίνη και καφεΐνη, συνδυασμός που αυξάνει τη δημιουργικότητα, το χρόνο αντίδρασης και τη δυνατότητα να κάνει κάποιος πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Λόγω της αλληλεπίδρασης της θεανίνης με συγκεκριμένους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, η ενέργεια που θα σας χαρίσει το τσάι δεν θα σας προκαλέσει τρέμουλο, όπως συχνά προκαλεί ο καφές, αντίθετα θα σας θέσει σε εγρήγορση, ενώ θα διατηρήσετε την ηρεμία σας για να συνεχίσετε τη δουλειά σας.


Μαύρη σοκολάτα
Η ...συνετή κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί είναι πολύ ωφέλιμη για τη διατροφή σας λόγω της μικρής ποσότητας καφεΐνης που περιέχει, αλλά κυρίως λόγω της φαινυλεθυλαμίνης, η οποία διεγείρει την απελευθέρωση ντοπαμίνης. Η ντοπαμίνη είναι η χημική ουσία που παράγεται στον οργανισμό μας και όταν ερωτευόμαστε. Σχετικές έρευνες μάλιστα, έχουν δείξει ότι και μόνο η μυρωδιά μιας σοκολάτας μπορεί να διεγείρει την... εγκεφαλική δραστηριότητα και να αυξήσει την προσοχή μας.

Γιαούρτι
Ένα γιαουρτάκι θα σας βοηθήσει να τονωθείτε και να μην «ορμήσετε» πάνω σε οποιαδήποτε αλμυρή ή γλυκιά λιχουδιά βρεθεί στο δρόμο σας. Η πρωτεΐνη ελέγχει τα κέντρα επιβράβευσης του εγκεφάλου και μειώνει την τάση μας να φάμε κάτι για το οποίο θα μετανιώσουμε. Επίσης βοηθά στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, ενεργοποιώντας την απελευθέρωση γλυκαγόνης. Επιλέξτε λοιπόν ένα γιαουρτάκι με 20-23 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Αμύγδαλα
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αμύγδαλα παρέχουν ενέργεια μέσα από το μείγμα λιπαρών, φυτικών ινών και πρωτεΐνης, συνδυασμός που βοηθά και στην απώλεια βάρους. Όσοι καταναλώνουν τακτικά αμύγδαλα και καρύδια, μειώνουν κατά πολύ και την πιθανότητα εμφράγματος στο μέλλον.

Από  τη  σελίδα  destora.com