Διπλή κρέμα πορτοκάλι και σοκολάτα by Vegan in Athens


chocolate orange 1

Τα πιο ωραία και εντυπωσιακά πράγματα συχνά τριγυρνάνε αδιάφορα γύρω μας, καλυμμένα ίσως από ένα πέπλο συνήθειας και μένουν απαρατήρητα ή ακόμα χειρότερα περιφρονημένα.

Καμιά φορά, στην προσπάθεια μας να πετύχουμε την απόλυτη ηδονή του ουρανίσκου, μπορεί να καταφεύγουμε σε εξεζητημένα προϊόντα, που μπορεί να έχουν ταξιδέψει χιλιόμετρα, έχοντας χάσει τα αρώματα και την ποιότητά τους όπως φρούτα από τη μακρινή Ανατολή και καρπούς από τους πρόποδες των Άνδεων, ξεχνώντας όμως τον γευστικό παράδεισο που βρίσκεται στα πόδια μας.

Καθώς αυτή την εποχή έχουν ξεκινήσει να ωριμάζουν τα χειμερινά πορτοκάλια, ετοίμασα κρέμες από πορτοκάλι, ένα από τα πιο γρήγορα και αγαπημένα μας γλυκά, με υλικά που βρίσκουμε πολύ εύκολα. Συνήθως τις κάνω σκέτες, όμως σήμερα είχαμε όρεξη να συνοδεύσουμε τα πορτοκαλένια αρώματα με έναν καλό τους φίλο –μια πλάκα μαύρη σοκολάτα!


Αυτό είναι ένα από τα ωραιότερα, ελαφριά και εύκολα γλυκάκια που μπορεί να φτιάξει κανείς με ελάχιστο κόστος και με υλικά που προμηθευόμαστε άνετα, αν δεν τα έχουμε ήδη στα ράφια μας.

Υλικά

Για την κρέμα σοκολάτα-πορτοκάλι

500 ml (2 ¼ φλιτζ.) φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκαλιού
4 ½ κ.σ. άμυλο ρυζιού ή καλαμποκιού (κορν φλάουρ)
3 κ.σ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.σ κακάο άγλυκο
100 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 ½ φλιτζ. από το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο να βράσει. Σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό σκεύος ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό με το ρυζάλευρο ώσπου να διαλυθεί. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα αμέσως μόλις το περιεχόμενο βράσει, ανακατεύοντας ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα ή ακόμα καλύτερα με έναν αυγοδάρτη για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα και να στέκεται στην κουτάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.

Με τη βοήθεια μιας κουτάλας γεμίζουμε με την κρέμα γυάλινα ποτήρια ή μπολ ως τη μέση και προχωράμε στην παρασκευή της πορτοκαλένιας κρέμας

Για την κρέμα πορτοκάλι

500 ml (2 ¼ φλιτζ.) φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκαλιού
4 ½ κ.σ. ρυζάλευρο ή κορν φλάουρ
4 κ.σ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
Για το σερβίρισμα

Ψιλοκομμένη σοκολάτα ή κακάο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 ½ φλιτζ. από το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη να βράσει. Σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό σκεύος ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό με το ρυζάλευρο ώσπου να διαλυθεί. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα αμέσως μόλις ο χυμός τους πορτοκαλιού βράσει, ανακατεύοντας ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα ή ακόμα καλύτερα με έναν αυγοδάρτη για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα και να στέκεται στην κουτάλα. Τη μοιράζουμε στα ποτήρια, πάνω από την κρέμα σοκολάτας. Αφήνουμε να κρυώσει και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη τροφίμων.

Σερβίρουμε με λίγη ψιλοκομμένη σοκολάτα ή κακάο.

 Aπό  τη  σελίδα  Vegan in Athens