By Elenis Cooking
Τα υλικά μας για 12 τεμάχια:
150 γρ. κουβερτούρα
3 κουταλιές σούπας ταχίνι
Τι κάνουμε:
Θα χρειαστούμε θήκες σιλικόνης, ειδικές για σοκολατάκια.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, να μην είναι πολύ ζεστή δηλαδή.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι το ταχίνι και προσθέτουμε 3 κουταλάκια από την λιωμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Από την υπόλοιπη κουβερτούρα, μοιράζουμε την μισή στις θήκες σιλικόνης, φροντίζοντας να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα μόνο.
Περιστρέφουμε τις θήκες δεξιά αριστερά και κατόπιν βάζουμε τις θήκες στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια τις βγάζουμε από την κατάψυξη και μοιράζουμε την γέμιση πάνω από την σοκολάτα, στις θήκες.
Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 10 λεπτά.
Τέλος μοιράζουμε την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα πάνω από την γέμιση και βάζουμε τις θήκες μιαν ακόμη φορά στην κατάψυξη, για 15-20 λεπτά, να κρυώσουν καλά.
Αφού είναι έτοιμα τα σοκολατάκια μας, τα αφαιρούμε προσεκτικά από τις θήκες.
Τα φυλάσσουμε στο ψυγείο,
Από το Ιστολόγιο Συνταγές της Καρδιάς
Τα υλικά μας για 12 τεμάχια:
150 γρ. κουβερτούρα
3 κουταλιές σούπας ταχίνι
Τι κάνουμε:
Θα χρειαστούμε θήκες σιλικόνης, ειδικές για σοκολατάκια.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, να μην είναι πολύ ζεστή δηλαδή.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι το ταχίνι και προσθέτουμε 3 κουταλάκια από την λιωμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Από την υπόλοιπη κουβερτούρα, μοιράζουμε την μισή στις θήκες σιλικόνης, φροντίζοντας να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα μόνο.
Περιστρέφουμε τις θήκες δεξιά αριστερά και κατόπιν βάζουμε τις θήκες στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια τις βγάζουμε από την κατάψυξη και μοιράζουμε την γέμιση πάνω από την σοκολάτα, στις θήκες.
Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 10 λεπτά.
Τέλος μοιράζουμε την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα πάνω από την γέμιση και βάζουμε τις θήκες μιαν ακόμη φορά στην κατάψυξη, για 15-20 λεπτά, να κρυώσουν καλά.
Αφού είναι έτοιμα τα σοκολατάκια μας, τα αφαιρούμε προσεκτικά από τις θήκες.
Τα φυλάσσουμε στο ψυγείο,
Από το Ιστολόγιο Συνταγές της Καρδιάς