Φτιάξτε μόνοι σας, το θαυματουργό μηλόξυδο

 

Tης  Chef   Νίκης  Μερκούρη 

Βάλτε σε ένα ποτήρι νερό μια κουταλιά του γλυκού μηλόξυδο και πιείτε μισή ώρα μετά το φαγητό.
Είναι σημαντικό το μηλόξυδο να είναι καλής ποιότητας και το καλύτερο είναι το σπιτικό.



Φτιάξτε σπιτικό μηλόξυδο.
Μέσα σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο βάλτε ολόκληρα ξινόμηλα, αφού πρώτα τα χαρακώσετε σε αρκετά σημεία, και βάλτε νερό τόσο μέχρι να σκεπαστούν όλα. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ένα ποτηράκι κονιάκ. Κλείστε το καλά με τουλπάνι και αφήστε το σε ηλιόλουστο μέρος για δύο μήνες. Στραγγίστε καλά με φίλτρο γαλλικού καφέ και αποθηκεύστε το μηλόξυδό σας σε δοχεία σε σκιερό μέρος.
Η αναλογία για τη ζάχαρη είναι 1 κουταλιά της σούπας για κάθε 10 λίτρα νερού.
Η αναλογία για το κονιάκ είναι 1 ποτηράκι για κάθε 10 λίτρα νερού, μπορούμε να βάλουμε και τσίπουρο αντί για κονιάκ.

Από  τη  σελίδα  lookabout.gr