Αρχαίες Ελληνικές Συνταγές με μέλι


Γαρίδες με Ξύδι και μέλι συνοδευόμενες με κολοκύθια και κουνουπίδι
Ονομάσθηκαν "καρίδες" από το "καρά" (κεφάλι) διότι το κεφάλι πιάνει το μεγαλύτερο μέρος του σώματος (Δειπνοσοφισταί Γ/106b)

Σταιτίτας: Είδος κρέπας από ζυμάρι και μέλι (κρέπα)
Είναι κουρκούτι που χύνεται σε τηγάνι, περιχύνεται με αγνό μέλι, και πασπαλίζεται με σουσάμι και τριμένο τυρί, όπως λέει ο Ιατροκλής. (Δειπνοσοφισταί ΙΔ/646b)

Iτριο:Παστέλι
Είναι λεπτό γλύκισμα που γίνεται με σουσάμι και μέλι. Το μνημονεύει ο Ανακρέοντας έτσι: Γευμάτισα κόβοντας ένα μικρό κομμάτι παστέλι. (Δειπνοσοφισταί ΙΔ/646d)

Κομματάκια μήλου και ρόδια με γιαούρτι και μέλι.

... Μήλα και ρόδια λέγεις...
(Επιλύκου Κωραλίσκος, άπ. 2)


 Από  την  σελίδα  Μελισσοκομική  Δωδεκανήσου