Ποιες είναι οι τροφές που κάνουν φυσικό καθαρισμό στο πρόσωπο όταν τις τρώμε;


Ποιες είναι οι τροφές που κάνουν.... φυσικό καθαρισμό στο πρόσωπο όταν τις τρώμε;;;

Το καθαρό και λαμπερό δέρμα αποτελεί το κορυφαίο σύμβολο ομορφιάς. Υπάρχουν δεκάδες προϊόντα στην αγορά που καθαρίζουν και ενυδατώνουν αποτελεσματικά το δέρμα, όμως οι καλύτερες λύσεις βρίσκονται... στην κουζίνα!

Δείτε ποιες τροφές ανανεώνουν την επιδερμίδα του προσώπου ώστε να παραμένει υγιής και λαμπερή.

1. Αβοκάντο: Το αβοκάντο, όπως και το δέρμα, περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Β. Η νιασίνη (Β-3) είναι απαραίτητη για να παραμένει το δέρμα απαλό και καταπολεμά τον ερεθισμό και το πρήξιμο.

2. Μούρα: Η βιταμίνη C είναι επίσης απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας και τα μούρα μάς παρέχουν τις απαραίτητες ποσότητες αυτού του υπερ-συστατικού. Βοηθά στη δόμηση των ιστών του κολλαγόνου και διατηρεί το δέρμα νεανικό. Επίσης, τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα μούρα καταπολεμούν τη φλεγμονή.

3. Αμύγδαλα: Τα λιπαρά οξέα που μας παρέχουν διατηρούν συμπαγή τη μεμβράνη των κυττάρων και απομακρύνουν τις τοξίνες. Παράλληλα, διατηρούν τα επίπεδα της υγρασίας κι έτσι το δέρμα παραμένει σφριγηλό.

4. Γιαούρτι: Εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, οι οποίες κάνουν το δέρμα πιο σφριγηλό και ανθεκτικό. Μπορείτε εύκολα να το συνδυάσετε με το αβοκάντο, τα μούρα και τα αμύγδαλα!

5. Πιπεριά: Οι πράσινες, κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές δεν έχουν μόνο υπέροχα χρώματα αλλά βελτιώνουν την όψη του δέρματος κάτω από τα μάτια. Τα καροτενοειδή (αντιοξειδωτικές ουσίες) που βρίσκονται στις πιπεριές προλαμβάνουν την εμφάνιση των ρυτίδων και κάνουν το δέρμα να μοιάζει νεανικό.

onmed.gr