10 tips για σπιτικά, φυσικά, οικονομικά καλλυντικά

Η περιποίηση του προσώπου και του δέρματος «πηγάζει» από το ψυγείο και το ντουλάπι της κουζίνας μας! Τα σπιτικά καλλυντικά ή τα προϊόντα μακιγιάζ που φτιάχνουμε μόνοι μας αποτελούν το σύγχρονο «φίλο» της γυναίκας, αφού προστατεύουν το πορτοφόλι και ταυτόχρονα περιέχουν μόνο γνωστά συστατικά. 

Οι παρακάτω 10 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε τον εαυτό σας… με φυσικές μεθόδους και σχεδόν ανέξοδα.

Κραγιόν από λάδι και βατόμουρα
Αρκεί να κάνουμε μια μείξη βατόμουρων με λίγο ελαιόλαδο… και θα δημιουργήσουμε το δικό μας κραγιόν. Τα συστατικά θα κρατήσουν ενυδατωμένα τα χείλη μας και θα τους δώσουν μια υπέροχη μυρωδιά. Βέβαια, πρέπει να το αφήσουμε πάνω… και όχι να γλείφουμε συνεχώς τα χείλη μας.

Μάσκα από φράουλες για μείωση της ακμής
Γιατί να αγοράζουμε μάσκες ή κρέμες για την ακμή, όταν μπορούμε να φτιάξουμε μια ανάλογη στο σπίτι μας; Χρειαζόμαστε απλά λίγες φράουλες και χυμό λεμονιού. Τα αντιοξειδωτικά και τα όξινα στοιχεία θα μειώσουν την ερυθρότητα της επιδερμίδας και παράλληλα θα καθαρίσουν το δέρμα.

Μαγειρική σόδα για πιο λευκά δόντια
Αν κοιτάξουμε τα συστατικά της οδοντόκρεμας, θα διαπιστώσουμε ότι περιέχει μαγειρική σόδα. Αυτή είναι η υπεύθυνη ουσία για τα λαμπερά δόντια. Σε ένα φλιτζανάκι βάζουμε ένα ¼ του κουταλιού μαγειρικής σόδας και έπειτα μια μικρή ποσότητα οδοντόπαστας. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, τα δόντια μας δεν θα είναι πια κίτρινα…

Απολέπιση του δέρματος με πορτοκάλια
Τα πορτοκάλια μπορούν να βοηθήσουν στην απολέπιση του σώματος, κυρίως στα γόνατα και τους αγκώνες! Ο χυμός τους είναι γεμάτος από βιταμίνη C, που στηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και κρατά το δέρμα σε άψογη κατάσταση. Βάζουμε μέσα στο χυμό λίγο αλάτι και ζάχαρη και αμέσως μπορούμε να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα από πάνω μας.

Ελαιόλαδο και κρόκος  αυγού για την πιτυρίδα
Εάν έχουμε πιτυρίδα, ας αποφύγουμε τα ακριβά σαμπουάν και ας ανακατέψουμε λίγο λάδι με έναν κρόκο αυγού. Αρκεί να «δουλέψουμε» το μείγμα πάνω στο κεφάλι μας, αφήνοντας το να δράσει για μερικά λεπτά. Στο τέλος, ξεπλένουμε τα μαλλιά μας… και η πιτυρίδα έχει εξαφανιστεί!

Μάσκα από μπανάνα, μέλι και lime για φρέσκο πρόσωπο
Στην αρχή πλένουμε το πρόσωπο μας με κρύο νερό… και μετά εκμεταλλευόμαστε τις βιταμίνες των φρούτων! Λιώνουμε σε ένα βαζάκι μια μπανάνα και ρίχνουμε μέλι και μερικές σταγόνες πορτοκαλιού ή lime. Αφήνουμε τη μάσκα πάνω στο πρόσωπο μας για τουλάχιστον 15 λεπτά και αμέσως θα αποκτήσουμε ένα δροσερό και φρέσκο πρόσωπο.

Μέλι και ελαιόλαδο: Ιδανικά για ενυδάτωση
Το μέλι και το ελαιόλαδο μπορούν να φτιάξουν μια υπέροχη κρέμα ενυδάτωσης για το ευαίσθητο δέρμα. Αυτά τα δυο προϊόντα είναι ιδανικά, ακόμα και για τα μωρά, αφού κρατά το δέρμα μαλακό και απαλό. Άλλωστε, καλό είναι να αποφεύγουμε τις λοσιόν που περιέχουν άγνωστες ουσίες.

Αγγούρι ή ντομάτα για θεραπεία της επιδερμίδας
Το αγγούρι περιέχει αμινοξέα που συσφίγγουν και αναζωογονούν την επιδερμίδα, ενώ η ντομάτα διαθέτει φυσικά οξέα που καθαρίζουν τους πόρους του δέρματος. Οι βιταμίνες τους είναι ικανές να συνθέσουν μια άψογη θεραπεία για την ακμή και τον καθαρισμό του προσώπου, και όχι μόνο!

Χαμομήλι για να ανακουφιστεί το δέρμα
Το δροσερό τσάι μπορεί να αναζωογονήσει το πρόσωπο μας και να μας κάνει να φαινόμαστε νεότερες! Αρκεί να βράζουμε λίγο χαμομήλι σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, βάζουμε ένα κομμάτι βαμβάκι μέσα στο μείγμα και το αφήνουμε να δράσει πάνω στο δέρμα μας. Το αποτέλεσμα; Μια φρέσκια εικόνα!

Wasabi, ένα φυσικό και υγιές καλλυντικό
Τo wasabi μπορεί να ωφελήσει πολύ το δέρμα μας, αφού περιέχει ασβέστιο, βιταμίνη C, κάλιο και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ειδικότερα, είναι ικανό να οξυγονώσει τους κυτταρικούς ιστούς και να ενισχύσει την άμυνα της επιδερμίδας. Ας φτιάξουμε το δικό μας λάδι με wasabi και ας απολαύσουμε τα αποτελέσματα του…

Από  το  Ιστολόγιο   mothernature.gr
flowmagazine.gr