Στον κάδο κομποστοποίησης τα φακελάκια τσαγιού – Μεγάλη εκστρατεία



Το Ηνωμένο Βασίλειο καταναλώνει 165 εκατομμύρια φλιτζάνια τσαγιού ετησίως, όμως τα περισσότερα φακελάκια τσαγιού καταλήγουν στις χωματερές.

Σε μια προσπάθεια να αλλάξει την κατάσταση, ο γίγαντας καταναλωτικών αγαθών Unilever ανακοίνωσε ότι ξεκινά συνεργασία με την κυβερνητική επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διαχείριση αποβλήτων, έτσι ώστε προωθήσουν την κομποστοποίηση του τσαγιού μαζί με τα οργανικά υπολείμματα.

Η Unilever είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής τσαγιού παγκοσμίως, καθώς προμηθεύεται το 12% της παγκόσμιας παραγωγής μαύρου τσαγιού.

Η μείωση των αποβλήτων αποτελεί στρατηγικό στοιχείο του Σχεδίου Βιωσιμότητας της Unilever, η οποία έχει δεσμευτεί ότι μέσα στα επόμενα οχτώ χρόνια ο όγκος αποβλήτων που θα στέλνει ως εταιρεία στις χωματερές θα μειωθεί κατά 50%.

Το τσάι περιλαμβάνεται στα κυριότερα οργανικά υπολείμματα του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά τις φλούδες φρούτων και κρεμμυδιών που φτάνουν τους  370.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως.

ΒΙΟΤΕΥΜΑ  Blog