Δικτυακός χώρος καταχώρησης και προβολής των «Ελληνικών Τροφίμων» από το ΥΠ.Α.Α.Τ.


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημιούργησε στο διαδίκτυο τις απαραίτητες ψηφιακές υποδομές, με σκοπό να προσφέρει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των συντελεστών παραγωγής, εμπορίας, διακίνησης  και προβολής των «Ελληνικών Τροφίμων».
Ο στόχος της ιστοσελίδας  είναι η ανάδειξη των «Ελληνικών Τροφίμων», η βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους και οι παρεμβάσεις για την προώθησή τους,
Σύντομα θα είναι στη διάθεση σας περισσότερες ψηφιακές δυνατότητες ζεύξης προσφοράς και ζήτησης Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων.
Ο Δικτυακός Χώρος σας αφορά αν είστε:
Αγρότης/Κτηνοτρόφος/Έμπορος Αγροτικών προϊόντων
Συνεταιρισμός/Ομάδα Παραγωγών
Επιχείρηση τυποποίησης/Επιχείρηση μεταφοράς προϊόντων
Καταναλωτής
Επιλογή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων είναι:
Η βελτίωση ποιότητας παραγωγής, προβολής και διάθεσης των «Ελληνικών  Τροφίμων».
Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων με τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και η προώθηση τους στις μεγάλες καταναλωτικές αγορές.
Η σύνδεση του παραγωγού με τον έμπορο και τον καταναλωτή σε μία αλυσίδα εμπιστοσύνης γύρω από την παραγωγή, εμπορία και κατανάλωση των «Ελληνικών  Τροφίμων».
Στο πλαίσιο αυτό με τη βοήθεια της τεχνολογίας προσφέρετε  τη δυνατότητα ανάδειξης των προϊόντων και υπηρεσιών σας.

Στο Δικτυακό  χώρο του ΥΠ.Α.Α.Τ. θα βρείτε πληροφορίες για την παραγωγή και τους Έλληνες παραγωγούς ανά προϊόν και γεωγραφική περιοχή. Τα στοιχεία καταχωρούν οι ίδιοι οι παραγωγοί.
Αν ενδιαφέρεστε για αγορές προϊόντων στο δικτυακό χώρο «Ελληνικά Τρόφιμα» θα βρείτε τις αναγκαίες πληροφορίες αλλά και τα στοιχεία επικοινωνίας.
Στην οθόνη της αναζήτησης εντοπίστε παραγωγούς, είτε μεταποιητές, συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών με βάση ένα προϊόν.
Συμπληρώνοντας το πεδίο Προϊόν/Τρόφιμο εμφανίζεται μια λίστα από την οποία επιλέγετε το προϊόν για το οποίο θέλετε να κάνετε αναζήτηση.
Επιλέγοντας τη λειτουργία "Αναζήτηση" εμφανίζεται ένας πίνακας με τα αποτελέσματα. Μπορείτε να προσθέσετε κριτήρια στην αναζήτηση όπως γεωγραφικά, δραστηριότητας ή ομάδας προϊόντων.
Μπορείτε επίσης να εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας για συγκεκριμένα προϊόντα και θα ενημερώνεστε  σε τακτικά χρονικά διαστήματα για τις νέες πληροφορίες που δημοσιεύουν οι παραγωγοί.
Ο Δικτυακός  χώρο του ΥΠ.Α.Α.Τ. :  http://greekfood.minagric.gr/
Αναζήτηση Τροφίμων: http://e-services.minagric.gr/greekfood/
Για Αγρότες – Παραγωγούς: http://eservices.minagric.gr/ (Απαιτεί εγγραφή- δημιουργία λογαριασμού ή τους κωδικούς πρόσβασης)

ΒΙΟΤΕΥΜΑ  Blog