Η κολοκύθα είναι σπουδαία πηγή βιταμίνης Α, καλίου, ινών και είναι φτωχή σε λιπαρά και θερμίδες. Επίσης, οι σπόροι της είναι πλούσιες σε ίνες και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα -καλά λίπη.
"Η κονσερβαρισμένη κολοκύθα έχει περισσότερα θρεπτικά στοιχεία αναλογικά από την φρέσκια μαγειρευτή κολοκύθα, και αυτό οφείλεται στην αφαίρεση του νερού", λέει η δρ. Τζο Αν Κάρσον, διαιτολόγος στο UT Soutwestern Medical Center.
Ένα φλυτζάνι έχει μόνο 83 θερμίδες, 7 γραμμάρια ινών και περίπου διπλάσια από την συνιστώμενη ποσότητα λήψης βιταμινών Α.
Μαγειρέψτε κομμάτια κολοκύθας με φρέσκα φασολάκια για ένα πολύχρωμο πιάτο. Ψήστε την με μορφή πίτας ή φτιάξτε γλυκά με βάση κολοκύθα.
Southwestern News