Γιατί πρέπει να απαγορευθεί η χρήση της
Η άσπρη ζάχαρη είναι ένα βιομηχανικό προϊόν, που προέρχεται από τα ζαχαρότευτλα μετά από αλλεπάλληλες επεξεργασίες.
Οι βιομηχανικές επεμβάσεις μεταβάλλουν το ζαχαρότευτλο από ωφέλιμη τροφή σε βλαβερή.
Η ζάχαρη αντί να δίνει, κλέβει από τον οργανισμό ουσιώδη συστατικά.
Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει απ΄τις δηλώσεις που έκανε ο δρ Μάρσαλ Ρίγκτον, υφηγητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, ο οποίος είπε:¨Δεν είναι πολύ γνωστό στον κόσμο, ότι η ζάχαρη αφαιρεί απ΄το σώμα πολύτιμες ουσίες, βιταμίνες, κι άλατα".
Πρώτα απ΄όλα η ζάχαρη δεν προσφέρει τίποτε στο σώμα, ούτε πρωτεϊνες, ούτε βιταμίνες, ούτε άλατα.
Δεύτερο, επηρεάζει αρνητικά την καλή διατροφή του σώματος, δημιουργώντας ελλείψεις σε μερικά θρεπτικά συστατικά.
Αν π.χ φάμε 70 κιλά ζάχαρη το χρόνο, αποβάλλουμε 70 κιλά άλλες ουσίες που είναι πολύ χρήσιμες για τον οργανισμό μας.
Τρίτον, η ζάχαρη δημιουργεί αυξημένες ανάγκες για φώσφορο, μαγνήσιο και πολλά άλλα στοιχεία του συμπλέγματος της βιταμίνης Β.
Κατά την διάρκεια του μεταβολισμού της ζάχαρης, αυτά τα συστατικά είναι απαραίτητα για την καύση της.
Η ζάχαρη εισέρχεται στο σώμα μας χωρίς συστατικά, κι αυτά τα συστατικά πρέπει να παρθούν από κάπου και λαμβάνονται από τα αποθέματα του οργανισμού αν υπάρχουν.
Η ζάχαρη επίσης προκαλεί ανεπάρκεια ασβεστίου.
Κάθε φορά που τρώμε ζάχαρη, χάνουμε ανάλογο ασβέστιο από το σώμα μας.
Μερικά από τα συμπτώματα αυτής της ανεπάρκειας είναι εκείνα τα οποία είναι αισθητά κάθε μέρα στους ανθρώπους, όπως οι πονοκέφαλοι, οι αϋπνίες, η κόπωση, ο θυμός , η επιθετικότητα.
Ο καθηγητής Τζων Γιούτκιν, επικεφαλής του τμήματος θρέψης και διατολογίας στο νοσοκομείο "Βασίλισσα Ελισάβετ" του Λονδίνου δήλωσε ότι:"όλο και περισσότεροι επιστήμονες αρχίζουν να συμφωνούν ότι η ζάχαρη είναι ένας αιτιολογικός παράγοντας σε σοβαρές αρρώστιες, όπως η στεφανιαία θρόμβωση της καρδιάς, ο διαβήτης κ.λ.π.
Η ζάχαρη όπως και άλλες αμυλούχες τροφές, διασπώνται από το συκώτι, το οποίο εκκρίνει χοληστερίνη και τριγλυκερίδια.
Αυτά είναι τα λίπη που τελικά σχηματίζουν αποθέματα γύρω από την καρδιά και τις αρτηρίες.
Τα μόρια της ζάχαρης είναι μικρότερα από τα μόρια του αμύλου και διασπώνται πιο εύκολα από το συκώτι.
Και επειδή είναι μικρότερα μετατρέπονται σε λίπος πιο γρήγορα.
Δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία για το συσχετισμό μεταξύ της κατανάλωσης ζάχαρης και ενός υψηλότερου επιπέδου χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων.
Ο Γιούτκιν προσθέτει ότι :"η άσπρη ζάχαρη θα ΄πρεπε να είχε απαγορευτεί με νόμο, όπως έχουν απαγορευτεί τα ναρκωτικά".
Κι όμως αυτό το προϊόν είναι ένα από τα βασικά είδη της διατροφής μας σήμερα και οι περισσότεροι καταναλωτές ούτε καν, γνωρίζουμε ότι βλάπτει.
Μάλιστα το παράδοξο του θέματος είναι, ότι την άσπρη ζάχαρη την παράγει το ίδιο το κράτος με τα κρατικά εργοστάσια ζαχάρεως.
Επίσης ακατάλληλα και βλαβερά είναι και όλα τα προϊόντα της άσπρης ζάχαρης που πωλούνται στα ζαχαροπλαστεία, στα Σούπερ Μάρκετ και τα περίπτερα, όχι μόνο επειδή περιέχουν άσπρη ζάχαρη, αλλά επειδή, τους προσθέτουν και άλλες βλαβερές χημικές ουσίες.
Πρόσφατα μας έφερε κάποιος φίλος από ένα ζαχαροπλαστείο, ένα κουτί αχλάδια (φρουϊ γλασσέ). Ο άνθρωπος αγόρασε ότι καλύτερο βρήκε.
Ξέρετε τι γράφει πίσω;
Σύνθεση:Φρούτα, ζάχαρη, αμυλοσιρόπιο, ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ, βενζοϊκό νάτριο 1% τεχνητώς κεχρωσμένο κλπ
Αν ακριβολογούσε, θα έπρεπε να γράφει:
Λείψανα από φρούτα ταριχευμένα με δηλητήρια, ακατάλληλα και για τα σκουπίδια και πολύ περισσότερο για το στομάχι μας.
Διαβάστε επίσης την σύνθεση των παγωτών , των μπισκότων, των σοκολατών κλπ αν την γράφουν...
Σημειώστε ότι περιέχουν κι άλλες βλαβερές ουσίες που δεν αναγράφονται.
Η γιατρός Άννα Κατσίγρα, γράφει για την ζαχαροπλαστική:
"Ζαχαροπλαστική είναι η τέχνη η οποία μεταβάλλει τις τροφές του Θεού σε τροφές του διαβόλου.
Και σαν όλα τα διαβολικά πράγματα, είναι πειρασμοί πρώτης τάξεως, ορεκτικότατοι στην θέα και γαργαλιστικότατοι στη γεύση και γι΄αυτό οδηγούν στην πολυφαγία, το διαβήτη, τον αρθριτισμό, τον εκφυλισμό, τους πόνους, τον θάνατο...!!"
Χάριν της πολυπόθητης υγείας, θα πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε ζάχαρη και όλα τα σατανικά προϊόντα της.
Για ποιο λόγο άλλωστε να χάνουμε τον πολύτιμο χρόνο μας και να ταλαιπωρούμαστε να φτιάχνουμε γλυκά, τη στιγμή που και αυτή την δουλειά την έχει αναλάβει η φύση με τα ωραιότατα και γευστικότατα φρούτα που μας προσφέρει ;
Ποιός ζαχαροπλάστης μπορεί να παρασκευάσει ένα μήλο, ένα ροδάκινο;
Που θα βρει τα χρώματα του ήλιου και τις αρωματικές φυσικές γεύσεις;
Όλα τα φρούτα είναι φορτωμένα με φυσική ζάχαρη, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα κι όλων των ειδών τα φυσικά χρώματα και αρώματα.
Το καλοκαίρι που κάνει ζέστη και έχουμε ανάγκη από νερό, αντί να φάμε ένα παγωτό, να φάμε μια φέτα καρπούζι, ή κάποιο άλλο φρούτο που είναι ένα εξαιρετικό δροσιστικό και ταυτόχρονα ένα ωφέλιμο τρόφιμο.
Επίσης αντί για άσπρη ζάχαρη μπορούμε να χρησιμοποιούμε το αγνό ανεπεξέργαστο μέλι, τη σταφιδίνη, το χαρουπόμελο, το πετιμέζι και άλλες φυσικές γλυκαντικές ουσίες.
Πηγή: (Από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Παπανικόλα "ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΝΙΑΤΑ -
Πως ν΄αλλάξουμε ζωή")