Top 5: Διώξε το άγχος και ζήσε το σήμερα

tyΈχεις αναρωτηθεί για ποιο λόγο έχειςάγχος; Είναι κάποιο θέμα υγείας, είναι τα χρήματα που δεν υπάρχουν, είναι κάτι πολύ σοβαρό που ό,τι και να κάνεις δε λύνεται;

Προσπαθείς και προσπαθείς αλλά κάτι δεν πάει καλά… κάτι στραβώνει και σου χαλάει τη μέρα.
Θα ήθελα να σκεφτείς… Αν όντως υπάρχει κάτι σοβαρό τότε κανείς δε μπορεί να πει κουβέντα αλλά αν έχεις την υγεία σου, αν τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις, με λίγη παραπάνω προσπάθεια μπορεί να βρουν τη λύση τους κάθισε σκέψου, άλλαξε για λίγο και δοκίμασε να διώξεις το «χαζό» άγχος που σου τρώει χρόνο και ζωή.

Ας κάνουμε μία δοκιμή μαζί με κάποιες χρήσιμες συμβουλές.
 1. Ξεκούρασε το μυαλό σου
Κάθισε για μία στιγμή και συγκεντρώσου σε μία εικόνα, σε μία συζήτηση, σε ένα και μόνο πράγμα. Μην ξοδεύεις την προσοχή και την ενέργειά σου σε χιλιάδες ερεθίσματα. Είναι πολυτέλεια στις μέρες μας να αφιερώνουμε χρόνο σε ένα και μόνο – σε κάτι μοναδικό- που θα ξεκουράσει το μυαλό και θα μας δώσει ενέργεια!
2. Η υγεία του σώματος είναι η υγεία του μυαλού
Δοκίμασε φρούτα, όσπρια, χυμούς, βιταμίνες και λαχανικά. Θα νιώσεις τη διαφορά σε τρεις μέρες. Καλύτερη διάθεση και ξεχωριστή ενέργεια.
 3. Μην κλαψουρίζεις για το τίποτα
Έχεις σκεφτεί ότι ο χρόνος που καταναλώνεις για γκρίνια και «μαυρίλα» είναι ζωή που περνά και χάνεται; Μην ξοδεύεις τον χρόνο που έχεις. Κάνε τη σωστή επένδυση και βρες κάτι μικρό και απλό που μπορεί να σου φτιάξει το κέφι και να καθαρίσει το μυαλό σου… Κλισέ αλλά μία βόλτα βοηθάει πολύ…αρκεί να αφιερώσεις χρόνο για να παρατηρήσεις ανθρώπους και εικόνες γύρω- τριγύρω!
 4. Διάβασε ένα βιβλίο
Περιπέτειες, πλοκή, λόγια, όνειρα, διδάγματα, αστεία, σκέψεις. Όλα όσα χρειάζεται η ψυχή κρύβονται μέσα σε ένα βιβλίο.  Άφησε για λίγο τις οθόνες και τα μηχανήματα…
 5. Μην αγχώνεσαι για αυτά που θα συμβούν αλλά για αυτά που συμβαίνουν
Η κάθε μέρα είναι μία μικρή ζωή. Έτσι να την αντιμετωπίζεις και θα δεις πόση αξία θα έχει και πόσο ωραία και γεμάτη με εκπλήξεις θα είναι για εσένα. Σταμάτα να σκέφτεσαι το ζοφερό μέλλον και γέμισε την ζωή σου με τον ήλιο που λάμπει δυνατά….Σήμερα!

Aπό τη σελίδα  thatslife.gr