Υλικά για 12 περίπου ρεβυθοκεφτέδες
2 φλυτζάνια βρασμένα ρεβύθια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 φέτες ψωμί
1/2 πιπεριά Φλωρίνης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
6 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
αλατοπίπερο
1/3 κουταλιάς κάρυ
1/3 κουταλιάς κύμινο
1 ψιλοκομμένο τσίλι ή 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
ξύσμα από 1 μεγάλο ακέρωτο λεμόνι ή λάιμ
4-5 κουταλιές αλεύρι ή όσο πάρει για να έχουμε σταθερό αλλά όχι πολύ σφυχτό μείγμα
Αυξομειώνουμε τις ποσότητες των μπαχαρικών ανάλογα με τα γούστα μας.
για το ντιπ
1/2 μεγάλο σφιχτό αγγούρι ψιλοτριμμένο και στημένο στο χέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές άσπρο ταχίνι
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλατοπίπερο
1 κουταλιά μέλι
10 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
ίσως ελάχιστο νερό
Παρασκευή
Περνάμε από το μούλτι τα ρεβύθια χωρίς να τα κάνουμε κρέμα και τα μεταφέρουμε σε λεκάνη.
Χτυπάμε στο μούλτι κρεμμύδι, πιπεριά, μαϊντανό, δυόσμο, ελαιόλαδο μέχρι να ψιλοκοπούν.
Μεταφέρουμε όλα τα υλικά μαζί με το ψωμί, ψιχουλιαστό και όχι μουσκεμένο, στη λεκάνη με τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε για λίγο ώστε το ψωμί να τραβήξει τα υγρά, πλάθουμε σε μέτρια κεφτεδάκια, αλευρώνουμε, τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και αφήνουμε τα ρεβυθοκεφτεδάκια επάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το λάδι.
Σερβίρουμε με ντιπ αγγουριού με ταχίνι.
ντιπ αγγουριού με ταχίνι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να δροσίσει.
Από τη σελίδα Green Chef