Κάποια μην !



  • Πετάξτε όλες τις μεταλλικές κατσαρόλες, τα ταψιά, τα αλουμινόχαρτα κλπ.
  • Μαγειρεύετε το φαγητό σας μόνο σε Pyrex (γυάλινα πυρίμαχα), σμάλτινα ή κεραμικά σκεύη.
  • Ανακατεύετε και σερβίρετε τα τρόφιμα με ξύλινες ή πλαστικές κουτάλες και πιρούνες, όχι με μεταλλικά σκεύη.
  • Αν έχετε επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, θα πρέπει να μειώσετε άμεσα οποιαδήποτε μεταλλική επαφή!
  • Φάτε με καλά πλαστικά μαχαιροπίρουνα,.. ναι υπάρχουν!
  • Ανθεκτικά πλαστικά σκεύη μπορούν να βρεθούν και στα καταστήματα υλικού για κάμπινγκ. Μην πίνετε από ποτήρια φελιζόλ περιέχουν στυρένιο που είναι πολύ τοξικό.
  • Μην χρησιμοποιήτε τοστιέρες, αφήνουν βολφράμιο σε όλο το ψωμί σας και στα άλλα τρόφιμα.
  • Μην αγοράζετε πράγματα που γίνονται με μπέικιν πάουντερ (έχει αλουμίνιο!!! ) ή οτιδήποτε είναι ψημένο σε τηγάνι αλουμινίου. 
  • Επιλέξτε αγαθά που κατασκευάζονται με μαγειρική σόδα και πωλούνται σε χάρτινη συσκευασία
  •  Μην πίνετε νερό κατευθείαν μέσα από την κατάψυξη την βρύση ή το ψυγείο.
  • Μην θερμαίνετε το νερό σας σε καφετιέρα ή βραστήρα τσαγιού.
  • Μην χρησιμοποιείτε κανάτες και θερμός από πλαστικό, το εσωτερικό πρέπει να είναι από γυαλί.
  • Μην πίνετε από προσωπικό μπουκάλι νερό, αν δεν το αποστειρώνετε καθημερινά (αρχίζουν να αναπαράγονται βακτήρια). 
  • Γιατί ο κόσμος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ανοξείδωτο χάλυβα στα μαγειρικά σκεύη ενώ περιέχει 18% χρώμιο και 8% νικέλιο; Μα επειδή δεν σκουριάζουν και είναι λαμπερά και ουσιαστικά δεν μπορούμε να δούμε καμία αλλοίωση πάνω τους. Αλλά ΌΛΑ τα μεταλλικά σκεύη εκλύουν μέταλλο στο φαγητό σας! Ποτέ, ποτέ να μην πίνετε ή μαγειρεύετε με νερό από την βρύση του ζεστού νερού. Εάν έχετε ηλεκτρικό βραστήρα νερού το θερμαντικό στοιχείο απελευθερώνει μέταλλο. Ακόμα κι αν έχετε βραστήρα αερίου το ζεστό νερό, ελευθερώνει μέταλλα και κόλλες από τους σωλήνες. Διδάξτε στα παιδιά σας!!

Από  τη  σελίδα  keean.org