Κεφτεδάκια Σόγιας σε Σάλτσα Δυόσμου



Υλικά για 3 μερίδες
100 γρ. κιμάς σόγιας ,100 γρ. ξερό ψωμί ,3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ,1 αυγό ,3 κουταλιές της σούπας σόγια σος  ,1/2 ματσάκι δυόσμος ,1/2 ματσάκι μαϊντανός ,1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ,1 πρέζα ρίγανη ,2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο γάλακτος ,2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα ή και τα δύο ,4  ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ,1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας ,1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ,100 γρ. ελαιόλαδο ,αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση

κεφτεδάκια
Μουλιάζουμε την σόγια και την στραγγίζουμε.
Σε ένα μούλτι χτυπάμε το ψωμί με τον μαϊντανό, τον μισό δυόσμο, το μισό κρεμμύδι και το μισό σκόρδο μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
Βάζουμε το μείγμα μαζί με την σόγια σε μια λεκάνη ,προσθέτουμε την σόγια σος, την μίση ρίγανη, το βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το τυρί ,το αλεύρι και το αυγό. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε για μίση ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια , τα βάζουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.

Σάλτσα δυόσμου
Τσιγαρίζουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σκόρδο ,
μόλις ροδίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε  τον πελτέ και τον διαλύουμε στο λάδι ,στη συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες ,  την ζάχαρη, την ρίγανη, τον δυόσμο χωρίς να τον κόψουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 20 με 25 λεπτά).
Μόλις την κατεβάσουμε από την φωτιά αφαιρούμε τον δυόσμο ,ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και τα σκεπάζουμε με την σάλτσα.
Αφήνουμε δέκα λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.
Συνοδεύονται με πατάτες ,ρύζι ή ζυμαρικά

VEGANS

Όσοι δεν τρώνε γαλακτοκομικά μπορούν να αφαιρέσουν το τυρί και το βούτυρο , αντί για  αυγό μπορούν να βάλουν μια πατάτα βρασμένη και λιωμένη.

 Από  τη  σελίδα  Green Chef