Τυρί κρέμα από κάσιους



Υλικά
2 κούπες κάσιους (μουλιασμένα για 2 ώρες)
1 κ.τ.σ. σπορέλαιο
1 κ.τ.γ. αλάτι
2 κ.τ.σ. διατροφική μαγιά
χυμό από ένα λεμόνι

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να γίνουν κρέμα. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό αν χρειαστεί για να γίνει πιο κρεμώδες. Συνήθως το ετοιμάζω στο μπλέντερ που το κάνει εντελώς βελούδο, αλλά και στο μούλτι γίνεται αρκετά καλό.

Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό κλπ) ανάλογα τις προτιμήσεις σας. Προσωπικά το έφτιαξα σκέτο γιατί το παίρνει κολατσιό ο μικρός στο σχολείο μέσα σε σαντουϊτσάκι και προτιμά τις απλές γεύσεις.


 Από  τη  σελίδα   vegansintages.blogspot.gr