Αφέψημα με λεβάντα και μελισσόχορτο

Υλικά
λεβάντα 6 κλωναράκια και λίγο για το γαρνίρισμα  μελισσόχορτο 6 κλωναράκια και λίγο για το γαρνίρισμα   900 ml νερό βραστό


Χρόνος Προετοιμασίας
20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
4 άτομα
Τοποθετούμε τη λεβάντα και το μελισσόχορτο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο δοχείο. Ρίχνουμε από πάνω το βραστό νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Με ένα σουρωτήρι σουρώνουμε το μίγμα σε ένα άλλο δοχείο και πετάμε τα στερεά στοιχεία που έμειναν στο σουρωτήρι.
Αφήνουμε το υγρό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να παγώσει καλά.
Σερβίρουμε σε ένα ποτήρι με πάγο και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο μελισσόχορτο και λεβάντα.

Από  τη  σελίδα  cookbox.gr