5 εύκολα σνακ: Τι να φας για να σου φύγουν το άγχος, τα νεύρα και η κούραση

Μπανάνα για να ξεθυμώσεις, πορτοκάλια για το στρες, βραζιλιάνικα φυστίκια για το άγχος. Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς; Διάβασε παρακάτω…

  • 1. Βραζιλιάνικα φιστίκια αν έχεις άγχος
5 εύκολα σνακ (5)
Αυτά τα φιστίκια έχουν σελήνιο, ένα ιχνοστοιχείο που φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στον εγκέφαλο. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα χαμηλά επίπεδα του σεληνίου οδηγούν σε αυξημένο άγχος και κατάθλιψη, ενώ η μεγαλύτερη πρόσληψη σεληνίου έχει συνδεθεί με χαμηλότερη άγχος και μια συνολική βελτίωση στη διάθεση. Πλούσια σε σελήνιο είναι ακόμα ο τόνος, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
  • 2. Πορτοκάλια αν είσαι πολύ στρεσαρισμένος
5 εύκολα σνακ (2)
Σνακ, όπως πιπεριές και εσπεριδοειδή, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στέλνοντας περισσότερη ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματος.
  • 3. Κεράσια αν δεν σε παίρνει ο ύπνος με τίποτα
5 εύκολα σνακ (6)
Τα κεράσια είναι πλούσια σε μελατονίνη, την ορμόνη που ξεκινά τον κύκλο του ύπνου. Αν και ο τρόπος που λειτουργεί δεν είναι απόλυτα σαφής, ξέρουμε ότι συνδέεται με το βιολογικό ρολόι μας. Αν το μυαλό σας δεν μπορεί να σταματήσει να δουλεύει ακόμα κι αν είστε στο κρεβάτι πολύ ώρα, ένας χυμός κεράσι μπορεί να βοηθήσει.
  • 4. Ανανά αν νιώθεις μπλοκαρισμένος
5 εύκολα σνακ (3)
Σνακ πολύχρωμων φρούτων, όπως ανανάς, βατόμουρα και δαμάσκηνα περιέχουν αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, που είναι γνωστό ότι προκαλούν ζημιά στους νευρώνες του εγκεφάλου. Ακόμα ο σολωμός, και τροφές πλούσιες σε Ωμέγα-3 λιπαρά μας βοηθούν να έχουμε ξεκάθαρη σκέψη.
  • 5. Μπανάνα αν είσαι θυμωμένος
5 εύκολα σνακ (4)
Αφού κατηγορήσεις την σεροτονίνη σου, φάε μια μπανάνα. Σύμφωνα με μελέτες χαμηλά επίπεδα της νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη μειώνουν την ικανότητα ρύθμισης του θυμού από τον εγκέφαλο.

        Απο  το  Ιστολογιο  Γλυκιά  Ζωή
Πηγή: cosmo.gr