Πείτε " Όχι " στα σφολιατοειδή



 Ορίστε 5 λόγοι για να πείτε όχι στα σφολιατοειδή:

1)      Περιέχουν τουλάχιστον 20-30% ζωικό ή φυτικό βούτυρο και η γέμιση τους μόνο άπαχη δεν είναι (τυρί φέτα, γραβιέρα, μπεσαμέλ, μπέικον…..) πράγμα που σημαίνει ότι μια τυρόπιτα μπορεί να φτάσει και τις 700 θερμίδες!! Περιττό να σας πω ότι με λιγότερες θερμίδες τρώτε μια μπριζόλα με σαλάτα και 2-3 πατάτες βραστές με 2 κς λάδι συν ένα γιαούρτι άπαχο με 1 κγ μέλι!

2)      Όπως είπαμε και πιο πάνω οι σφολιάτες περιέχουν πολλές θερμίδες σε μια μικρή ποσότητα φαγητού ή οποία σε καμία περίπτωση δεν θα σας χορτάσει για πάνω από μια ώρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξαναφάμε πολύ σύντομα και να πάρουμε και άλλες θερμίδες!

3)      Οι σφολιάτες είναι ότι καλύτερο για να «φράξουμε» τις αρτηρίες μας λόγω  της ποσότητας των λιπαρών αλλά και της ποιότητας τους. Είναι αλήθεια πως περιέχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά τα οποία έχουν την τάση να πηγαίνουν στις αρτηρίες μας και να ανεβάζουν την χοληστερίνη!

4)      Η ποιότητα της πρώτης ύλης που χρησιμοποιείτε για την παρασκευή των αγοραστών σφολιάτων είναι από τις χειρότερες όσο αφορά τα τυριά, τα κρέατα αλλά ακόμα και τα λάδια!

5)      Όλες αυτές οι πίτες περιέχουν μεγάλη ποσότητα αλατιού (μεγαλύτερη από την ημερήσια συνιστώμενη δόση) το οποίο τις νοστιμίζει και είναι ένας από τους λόγους που μας ελκύει η γεύση τους!

Εάν θέλετε να προστατέψετε τα παιδιά σας αλλά και τον εαυτό σας από την παχυσαρκία και τις ασθένειες που μπορεί να προκαλέσει αλλάξτε τον τρόπο διατροφής σας! Μια καλή λύση για τους λάτρες τις πίτας είναι να την φτιάξουν οι ίδιοι ώστε να μπορούν να ελέγξουν την ποσότητα λιπαρών, αλατιού αλλά και να χρησιμοποιήσουν αγνά υλικά!

Ντόρα Σιμιντζή

Διατροφολόγος – Διαιτολόγος

Σύμβουλος διατροφής CambridgeWeightPlan

cambridgeweightplan


Από  το  Ιστολόγιο  glikiazoi.gr