Οι μαγικές ιδιότητες του γέλιου



Γιατί το γέλιο είναι το καλύτερο γιατρικό...... Μπορεί να έχουμε σχεδόν χάσει το χαμόγελο από τα χείλη μας εδώ και αρκετό καιρό με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, όμως είναι σημαντικό να βρίσκουμε αφορμές ώστε να γελάμε με την ψυχή μας. Δείτε το σαν μια θεραπεία, σαν ένα είδος φαρμάκου που πρέπει να λαμβάνετε σε καθημερινή δόση. Διαβάστε ένα αστείο που ήρθε στα email σας, δείτε ένα από αυτά τα αστεία home video, παρακολουθήστε μια καλή κωμωδία, θυμηθείτε κάτι που σας είχε κάνει να γελάσετε πολύ, γελάστε με την προσπάθεια του παιδιού σας να σας κάνει να γελάσετε.

 Να γιατί πρέπει να γελάτε συχνά:

- Κάνει καλό στη μνήμη γιατί ενεργοποιεί πολλά σημεία του εγκεφάλου.

- Σας χαλαρώνει και σπάει τον πάγο γιατί το γέλιο μπορεί εύκολα να αλλάξει μια σοβαρή ατμόσφαιρα.

- Θεραπεύει την αϋπνία γιατί αποφορτίζει το σώμα από την ένταση. Δείτε αυτή την αστεία ταινία που είπαμε πριν τον ύπνο και θα κοιμηθείτε γλυκά.

- Ενισχύει την δημιουργικότητα. Όταν έχετε κολλήσει σε ένα project σας βρείτε κάτι που θα σας κάνει να γελάσετε και η έμπνευση θα επανέλθει.

- Μειώνει την κακή διάθεση. Όπως είναι αναμενόμενο όσο άσχημα και εάν αισθάνεστε λίγο γέλιο θα απαλύνει την κατάσταση.

- Κάνει καλό στην καρδιά αφού μπαίνουν σε λειτουργία οι μύες της περιοχής και γεμίζει το σώμα με οξυγόνο.

- Σας κάνει πιο ποθητούς, ειδικά τους άντρες προς τις γυναίκες. Είναι αυτή η γοητεία που εκπέμπει ένα άτομο που διαθέτει χιούμορ, συν ότι κάποιος που είναι γελαστός είναι και πιο προσιτός.

- Δυναμώνει τις σχέσεις. Θα λέγαμε πως, χωρίς υπερβολές, εάν ένα ζευγάρι βρίσκει λόγους να γελάει συχνά τότε θα είναι για πάντα μαζί. Η αίσθηση του χιούμορ και η ικανότητα να το μοιράζεσαι με τον σύντροφο σου δημιουργεί δυνατούς δεσμούς και φυσικά, θετική ατμόσφαιρα στη σχέση.

- Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Για αυτό εάν θέλετε να μειώσετε τις πιθανότητες να αρρωστήσετε φέτος το χειμώνα γελάτε συχνά. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί διώχνει το στρες από το σώμα, στο οποίο οφείλεται η αποδυνάμωση του συστήματος μας.

Από  το  Ιστολόγιο  Fantasia 
(Πηγή: www.jenny.gr)