Το internet Σε Εκπαιδεύει Να ξεχνάς;






Ακούμε τα τελευταία χρόνια πόσο εκπληκτικό πράγμα είναι το ιντερνέτ. Πώς κυριολεκτικά ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ των χρηστών του στον κυβερνοχώρο και εμείς (οι χρήστες) συγχωνευόμαστε με τους άλλους χρήστες σε ένα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΥΑΛΟ. Τι φοβερή μαρκετίστικη παρλαπίπα είναι αυτό !
Ο καθένας ξέρει (ειδικά οι άνθρωποι που μας έδωσαν το ιντερνέτ) ότι εάν δεν ενδυναμώνεις με την επανάληψη και την δράση, κάποια συμπεριφορά σου η ταλέντο σου, το ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ. Υπάρχει μια δομή για το πώς το μυαλό σχετίζεται με τις μνήμες κάθε μέρα, εβδομάδα, μήνα, έτος, ειδικά τις βαθειά ριζωμένες μνήμες. Το μυαλό σαν μηχανή μαθήσεως δεν μπορεί να τα αποθηκεύει όλα, κρατάει τα σημαντικά ή όποια του είναι χρήσιμα για την επιβίωση του και τα υπόλοιπα τα απορρίπτει.
Έτσι τι συμβαίνει όταν ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ ή απορρίπτει την προτεραιότητα μάθησης, όταν απορρίπτει σημαντική για την επιβίωση του γνώση, καθαρίζοντας κι  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ αυτά τα μονοπάτια που δεν έχουν ενισχυθεί από την επανάληψη ή από το τραύμα της μαθήσεως. Είναι σαν το μυαλό μας να βρίσκεται σε ΜΟΝΟΔΡΟΜΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ.
Είναι ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα μάθησης, όπου ΜΟΝΟΝ (σοβαρά) ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ τα πράγματα που χρειάζεται να ξέρουμε για τις καθημερινές μας ζωές, όπως τραγουδάκια που σιγομουρμουρίζουμε. Εάν δεν το χρειαζόμαστε πλέον (η δεν χρησιμοποιούμε πλέον το μυαλό μας για να ενισχύσει την μάθηση) τότε το μυαλό θα το απορρίψει βίαια.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ μας: Επειδή υπάρχει το ιντερνέτ, σαν μια ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗ ΜΝΗΜΗ που μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτήν, μέσω αναζητήσεων της Boolean λογικής και μάλιστα  στιγμιαία (αντί να σκεφθούμε), τα μυαλά στην κυριολεξία επιτρέπουν την φυσική διεργασία της ΛΗΘΗΣ να συνεχίζει ανεξέλεγκτη.
Το να «θυμόμαστε» τείνει στο να κάνουμε μια «αναζήτηση με την Boolean λογική σε μια μηχανή αναζητήσεως. Αυτό μοιάζει ότι είναι κάτι σημαντικό και ως ένα σημείο είναι. Η γνώση είναι δύναμη κι αν όλη η γνώση είναι άμεσα διαθέσιμη, αυτό είναι κάτι καλό, έτσι δεν είναι;
Αλλά σε ένα άλλο επίπεδο τα ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΥΑΛΥΟΝΤΑΙ (σωστά;) η κάνουν reset σε μη χρησιμοποιούμενα μονοπάτια σαν μέρος της «λειτουργίας συμπίεσης». Εάν κάτι δεν χρησιμοποιείται απορρίπτεται. (μόνο ο άνθρωπος κρατάει σαβούρες στις αποθήκες του, το Σύμπαν ό,τι δεν χρησιμοποιεί το πετάει και ο άνθρωπος και το μυαλό του υπάγεται σε αυτόν την σταθερό κανόνα)
Κάποτε το μυαλό απομνημόνευε τα νανουρίσματα της μάνας μας, τώρα έχουμε το Youtube. Κάποτε τα μυαλά μας χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση αριθμών τηλεφώνου, τώρα έχουμε τις ηλεκτρονικές λίστες. Κάποτε το μυαλό μας αποθήκευε αναμνήσεις, τώρα έχουμε το ιντερνέτ.
Δεν ασχολείται κανένας άλλος με ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙ-ΜΑΘΗΣΕΩΣ; Όλη την εκκαθάριση της μνήμης μας; Όλη η βασική μνήμη μας πηγαίνει στην τουαλέτα και τραβάμε το καζανάκι; Δεν αναρωτιέται κανείς τι παίρνει την θέση του; Είναι γνωστό πως το σύμπαν δεν επιδέχεται τα κενά, ότιδήποτε κενό αν δεν το γεμίσουμε εμείς, θα το γεμίσει μόνο του. Δεν υπάρχει καν αυτό που αποκαλούν ‘δημιουργικό κενό’  θα έπρεπε να το λένε κάπως διαφορετικά, γιατί κάθε κενό είναι και μια παγίδα, κάπως σαν ένα άγραφο χαρτί μπροστά σε έναν συγγραφέα που κάθεται να γράψει. Το κενό θα γεμίσει ΠΑΝΤΑ είτε από εσένα, είτε από κάποιον άλλο. Τι γίνεται λοιπόν με το μυαλό που σβήνει τις μνημες του; Ποιός θα ξαναγεμίσει το κενό;
Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ, το ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ και οι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΑΘΟΣ (ΜΑΥΡΗΣ) ΣΗΜΑΙΑΣ που προωθούν την Παγκοσμιοποίηση. (Λάθος Σημαία, γνωστός όρος και ως Μαύρη Σημαία. Οι εργασίες από μυστικές επιχειρήσεις σχεδιασμένες για να εξαπατήσουν με τέτοιο τρόπο, ώστε οι πράξεις να φαίνεται, σαν να διεξάγονται από άλλους φορείς. Το όνομα προέρχεται από τη στρατιωτική έννοια, του να φέρουν ψευδή χρώματα.)
Η απλώς είναι η  ζομπιοποίηση της παρεγκεφαλίδας όπου οι ανώτερες λειτουργίες τριζοκοπάνε προς όφελος των βασικών ενστίκτων των Στρατηγικών Παιχνιδιών. Η συνέργεια του ποντικιού και της οθόνης φαινόταν σπουδαία όταν σφάζαμε ο ένας τον άλλο στο Quake ή σε άλλα υπερρεαλιστικά παιχνίδια ενός εμφυλίου των πόλεων. Όταν λοιπόν γελάτε και απολαμβάνετε αυτά τα σκατά με τους εξίσου ΒΛΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ συμπαίκτες σας, δεν κάνετε τίποτα άλλο, παρά να συμμετέχετε στον πόλεμο ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ, ΕΣΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Αρα το ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σας ταιριάζει μιας και είστε άρρωστοι.

 Το κείμενο αλιεύθηκε  στο  ιστολόγιο  Αντιαισθητικά Νέα