Ξεπεράστε εύκολα τις δυσκολίες


PostPch01

Ακολουθήστε τα παρακάτω μυστικά για να ομορφύνετε την καθημερινότητά σας και να ξεπερνάτε ευκολότερα τις δυσκολίες που σας προκύπτουν.

 Στοχεύστε χαμηλά
Η πλήρης ευτυχία που κρατάει για πάντα, ξέρετε ότι δεν υπάρχει. Επειδή, λοιπόν, το να πετάτε συνεχώς στα σύννεφα είναι ακατόρθωτο, φροντίστε να περνάτε την κάθε σας ημέρα νιώθοντας ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι. Τα στραβοπατήματα στη ζωή είναι μέσα στο πρόγραμμα κι όταν καταφέρετε να τα αντιμετωπίσετε, οι μικρές στιγμές ευτυχίας θα είναι ακόμα πιο έντονες.

Διαλέξτε προσεκτικά τους φίλους σας
Ο ελεύθερός σας χρόνος είναι πολύτιμος, γι’ αυτό πρέπει να τον περνάτε με άτομα που ξέρετε ότι θα σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα. Μην ξοδεύετε την ενέργειά σας σε ανθρώπους που δε σας εμπνέουν και δεν σας δείχνουν την υποστήριξή τους. Φυλάξτε τη γι’ αυτούς που το κάνουν!

Βρείτε τη στιγμή σας
Σταματήστε να προσπαθείτε συνεχώς να πετυχαίνετε ισορροπία. Για αλλαγή συγκεντρωθείτε σε στιγμές ευτυχίας. Απολαύστε την ηρεμία και τη χαρά που σας προσφέρουν απλά πράγματα, όπως π.χ να σας ετοιμάσει ρομαντικό δείπνο ο σύντροφός σας. Με αυτό τον τρόπο θα ανακουφιστείτε από την πίεση των υποχρεώσεών σας.

Αποσπάστε την προσοχή σας
Αν κάτι σας στενοχωρεί, σκεφτείτε κάτι άλλο. Στρέψτε την προσοχή σας σε πράγματα που σας φτιάχνουν τη διάθεση, όπως ένα ταξίδι που περιμένετε ή την επιβράβευση που πήρατε από κάποιον που εκτιμάτε. Όταν επιστρέφετε στο πρόβλημα μετά από θετικές σκέψεις, τα πράγματα θα σας φαίνονται λίγο καλύτερα. 

Το μυστικό:  Αντιμετωπίστε τις δυσκολίες με χιούμορ. Μην κάνετε πάντα αρνητικά σενάρια, υπάρχουν και οι θετικές εκβάσεις, γιατί λοιπόν δεν ξεκινάτε από αυτές πρώτα;