Το Μαύρο Ρυζι και τα οφέλη υγείας
 Μαύρο ρύζι ,πηγή αντιοξειδωτικών
Το Μαύρο ρύζι εχει τα ίδια αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα σταφύλια τα Μύρτιλλα και Τα μουρα Acai Berry.
Ο Δρ Zhimin Xu του Louisiana State University, Κέντρο Γεωργιας στο Baton Rouge, των Η.Π.Α ,έχει μια νέα πολλά υποσχόμενη έρευνα σχετικά με τα οφέλη του μαύρου ρυζιού.
Δήλωσε, "Απλά μια κουταλιά του μαύρου πίτυρου ρυζιού περιέχει περισσότερες ανθοκυανινες, αντιοξειδωτικά που προάγουν την υγεία, από ό, τι βρίσκονται σε μια κουταλιά βατόμουρα, αλλά με λιγότερη ζάχαρη και περισσότερες  Φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε».
Οι Ανθοκυάνες,ειναι αντιοξειδωτικά που βρίσκονται συνήθως στις τροφές που εχουν κόκκινο, μοβ ή μπλε χρώμα. Όπως οι φράουλες, τα σταφύλια, το κόκκινο κρεμμύδι, και πολλά άλλα.
Αυτά τα αντιοξειδωτικά, έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.
Το Πίτουρο ρυζιού και το σκληρό εξωτερικό κέλυφος του μαύρου ρυζιού είναι τα μέρη με τα μεγαλυτερα οφέλη, αλλά αυτο το καθιστά επίσης λίγο δύσκολο να μαγειρευτει. Όπως και το καφέ ρυζι,θα πάρει κοντά σε μια ώρα να βρασει αν και ο πραγματικός χρόνος μαγειρέματος μπορεί να μειωθεί με την ενυδάτωση του ρυζιού, για μια ώρα ή ακόμη και μίας ημέρας.
Το  Μαύρο ρύζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του καφέ ή του άσπρου ρυζιου και χρησιμοποιείται συχνά στα  επιδόρπια, ιδιαίτερα τις πουτίγκες ρυζιού, γιατί η φυσική του γεύση είναι πλούσια και γλυκιά.
Είναι άριστο για ρυζόγαλο
Το Μαύρο ρύζι καλλιεργείται κυρίως στην Ασία.