Μην κάνετε διακοπές από την άσκηση!


beach-running


Γιατί πρέπει να ασκείστε; Η άσκηση βελτιώνει την υγεία και τη διάθεσή σας. Ακολουθήστε αυτά τα μυστικά για να κινείστε περισσότερο και στις διακοπές.Οι ειδικοί προτείνουν να ασκείστε για 30 λεπτά την ημέρα, για να βελτιώσετε την υγεία σας και για να διατηρήσετε το βάρος σας. Τα παρακάτω τρία «κόλπα» θα σας βοηθήσουν.
> Μειώστε το χρόνο που κάθεστε στην ξαπλώστρα. Όσα περισσότερα λεπτά περνάτε καθισμένοι, τόσο πιθανότερο είναι να αποκτήσετε παραπανίσια κιλά, λένε ερευνητές.
> Δοκιμάστε κάτι διασκεδαστικό Η άσκηση δε χρειάζεται να είναι αγγαρεία. Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι πρέπει να ασκείστε με ένα συγκεκριμένο τρόπο ή σε συγκεκριμένο μέρος. Τρόποι άθλησης όπως το beach volley, οι ρακέτες, αλλά και το stand up paddle αυξάνουν τον καρδιακό παλμό σας και σας βοηθούν να κάψετε θερμίδες.
> Βελτιώστε την άσκησή σας Πρέπει να προσθέτετε άσκηση με βάρη στο πρόγραμμά σας, ειδικά καθώς μεγαλώνετε. Σας βοηθά να διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα που ενισχύει το μεταβολισμό και την οστική σας μάζα. Όποτε μπορείτε, κάντε άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης, καθώς και άσκηση υψηλής έντασης, όπως τρέξιμο, σχοινάκι και kickboxing. 

Το μυστικό:  Κάντε αυτό που σας αρέσει! Αν μισείτε το τρέξιμο, κάντε γρήγορο βάδην.