Αλλάζουν τη συνταγή η Coca-Cola και η Pepsi
Αλλάζουν τη συνταγή η Coca-Cola και η Pepsi, με σκοπό να αποφύγουν να τοποθετήσουν στις συσκευασίες σήμα που προειδοποιεί για τον κίνδυνο καρκίνου, όπως ορίζει νόμος στην Καλιφόρνια. Η νέα συνταγή θα περιλαμβάνει μικρότερη ποσότητα της χημικής ουσίας 4-μεθυλιμιδαζόλιο (4-ΕΙΜ), η οποία χρησιμοποιείται για να χρωματίσει το ποτά.

Η συγκεκριμένη χημική ουσία, έχει ήδη τοποθετηθεί στη πολιτεία της Καλιφόρνια στις καρκινογόνες. “Αν και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία που να δικαιολογεί οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή, ζητήσαμε από τους προμηθευτές της καραμέλας να κάνουμε αυτό το βήμα, έτσι ώστε τα προϊόντα μας να μην υπόκεινται στην απαίτηση για μια επιστημονικά αβάσιμη προειδοποίηση” ,δήλωσε η εκπρόσωπος της Coca-Cola Νταϊάνα Γκάρτσα-Τσιαρλάντε στο Associated Press.

Η συγκεκριμένη χημική ουσία, έχει συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου σε ποντίκια και αρουραίους. Πάντως, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένα πρόσωπο θα πρέπει να πιεί 1.000 κουτιά Coca-Cola ή Pepsi να λάβει την ίδια δόση χημικής ουσίας που δόθηκε στα ζώα στη διάρκεια δοκιμής στο εργαστήριο.