ΛΑΔΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Ο βασιλικός φρέσκος ή ξηρός περιέχει πολλά στοιχεία που είναι χρήσιμα και ωφέλιμα στον οργανισμό.
Ένας καλός τρόπος για να ωφεληθούμε εκτός από τα βραστά είναι και το εκχύλισμα σε λάδι.
Σε ένα μπουκαλάκι λάδι θα βάλουμε 1/4 κλωνάρια βασιλικού φρέσκα ή και ξερά.
Κλείνουμε καλά το μπουκάλι ή το βάζο για 10 μέρες, κουνάμε που και που το σκεύος.
Σουρώνουμε το λάδι από τα κλαδιά του βασιλικού πολύ καλά και φυλάμε το λάδι αυτό μακριά από το φως. Χρησιμοποιείται ωμό.

Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε λάδια αρωματικά και από όποια άλλα βότανα μας αρέσουν.
Π.χ. Δεντρολίβανο, αμπαρόριζα, μέντα, φασκόμηλο, φύλλα δάφνης, γαρύφαλα κ.λ.π.

Τα αρωματικά αυτά λαδάκια μπορούμε να τα φάμε ρίχνοντας μια κουταλιά πάνω σε βρεγμένο παξιμάδι και το πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψιλοκομμένο σκόρδο.