Πραγματικά δεν υπάρχει καλύτερη απόλαυση από ένα υποβρύχιο σε παγωμένο νερό. Στην συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχεται γλυκόζη, είναι η παρασκευή του στην απλή του μορφή και το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην την σφίξετε πάρα πολύ στο χτύπημα και γίνει σκληρή σαν μπάλα.
Να έχετε στο μυαλό σας ότι θα σφίξει και μέσα στο βάζο οπότε μια ρευστή αλλά πολύ σφιχτή υφή είναι η ιδανική. Επίσης αν έχετε σταθερό μίξερ με γάντζους, η διαδικασία θα είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.
Υλικά (για 2 βαζάκια των 350 ml περίπου):
4 κούπες ζάχαρη καστανή
2 κούπες νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας γνήσιο εκχύλισμα βανίλιας ( 2 σκόνες)
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
Αφήνουμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του λιγάκι και αν έχουμε σταθερό μίξερ (αν γίνεται με γυάλινο κάδο) με γάντζους το βάζουμε και δουλεύει σε μέτρια ταχύτητα για 8 λεπτά.
Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε εμείς με το χέρι χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύουμε προς μία φορά. Όταν κουραζόμαστε το αφήνουμε για λίγο και ξανασυνεχίζουμε.
Το μείγμα θα ασπρίσει και τελικά θα πάρει την μορφή της γνωστής βανίλιας υποβρύχιο σε ρευστή αλλά σφιχτή υφή. Οταν είναι πλέον αρκετά δύσκολο το ανακάτεμα είναι έτοιμη να μπει σε αποστειρωμένο βάζο.
Την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε ποτήρι με παγωμένο νερό!
Καλή απόλαυση
EDW HELLAS
ΤERRAPAPERS