Βιταμίνες: η έλλειψη τους με εμφανή σημάδια στο σώμα μας


vitamin

Πολλές φορές ο σύγχρονος τρόπος ζωής που απαιτεί πολλές ώρες εργασίας και γρήγορες λύσεις φαγητού και μάλιστα στο πόδι δε βοηθά καθόλου για να έχουμε καθημερινά το σωστό συνδυασμό βιταμινών που χρειαζόμαστε και μάλιστα στις σωστές ποσότητες. Η έλλειψη μιας ή περισσότερων βιταμινών είναι σύνηθες φαινόμενο και μπορεί να πάρει καιρό για να εκδηλωθεί. Εδώ θα μάθουμε μερικά μικρά μυστικά που όταν τα διαπιστώσουμε να μας συμβαίνουν δεν πρέπει να τα αγνοήσουμε.

vitamin omorfia Βιταμίνες: η έλλειψη τους με εμφανή σημάδια στο σώμα μας
Αδύναμα μαλλιά που πέφτουν πέρα του κανονικού και ξηρό δέρμα του τριχωτού της κεφαλής. Αυτό μπορεί να σημαίνει έλλειψη της βιταμίνης Α και Β. Τη βιταμίνη Α θα βρείτε στο συκώτι, ραδίκια, καρότα, μαϊντανό, σπανάκι, βερίκοκα, μπρόκολο, ροδάκινα, αρακά, μπάμιες, κα. Τη βιταμίνη Β μπορούμε να τη βρούμε στους ξηρούς καρπούς, ωμά αμύγδαλα, κάστανα, ακατέργαστο ρύζι, κουάκερ, σταρένιο ψωμί, καλαμπόκι, κα.

Ούλα που ματώνουν. Αν παρά την καθημερινή καθαριότητα συνεχίζουν να ματώνουν τότε μπορεί να σημαίνει έλλειψη βιταμίνης C. Βρίσκεται στα λεμόνια, τριαντάφυλλο, μαύρες σταφίδες, μαϊντανός, πορτοκάλια, πράσινες πιπεριές, μπρόκολο, κουνουπίδι, φράουλες, κα.

Μπιμπίκια πάνω στη γλώσσα ή αλλαγή του χρώματος της. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β.

Σκασμένες άκρες των χειλιών. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με βιταμίνες της οικογένειας Β.

Πόνοι στις κλειδώσεις, που δεν οφείλονται σε αρθριτικά. Η εμφάνιση τέτοιων πόνων μπορεί να σημαίνει έλλειψη των βιταμινών B,C και D. Καταναλώστε λεμόνια, λάχανα, πιπεριές, κουνουπίδι και για βιταμίνη D αυγά, γάλα, σαρδέλες, τόνο, μανιτάρια, ηλιόσπορους.

Συχνά κρυολογήματα. Αυξήστε την άμυνα του οργανισμού σας με βιταμίνες A και C.

Δυσκολία όρασης στο σκοτάδι. Η δυσκολία προσαρμογής της όρασης από το  σκοτάδι στο φως και αντίστροφα μπορεί να δηλώνει έλλειψης βιταμίνης Α.

Πηγή  :   about-woman.gr

To  βρήκα  στο  ιστολόγιο    glikiazoi.gr