5 εναλλακτικές χρήσεις της οδοντόκρεμας




Εάν ακόμη χρησιμοποιείτε την οδοντοκρεμά σας μόνο για το πλύσιμο των δοντιών, τότε ανακαλύψτε νέους έξυπνους τρόπους χρήσης της, που δεν θα φανταζόσασταν ποτέ!

 Ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα του LiveSmart είναι να ανακαλύπτουμε νέες χρήσεις για κάθε προϊόν ή αντικείμενο του σπιτιού. Οι χρήσεις της οδοντόκρεμας όμως, ήταν αποκάλυψη! Έτοιμοι;

Σβήνει σημάδια από τα δερμάτινα
Παλτά, παπούτσια, τσάντες γεμάτες  γρατζουνιές ή σημάδια; Βάλτε σε ένα στεγνό πανί λίγη οδοντόκρεμα και τρίψτε την περιοχή καλά. Στην συνέχεια σκουπίστε με ένα νωπό πανί. Το δέρμα θα είναι σαν καινούργιο!

Όχι πια θαμποί καθρέπτες
Εάν οι καθρέπτες και τα τζάμια μετά το μπάνιο σας είναι θαμπά και γεμάτα υδρατμούς με αποτέλεσμα αμέσως μετά να χρειάζονται καθάρισμα, αποφύγετε το θάμπωμα με… λευκή οδοντόκρεμα (όχι τζελ). Απλώστε μια μικρή ποσότητα σε κάθε επιφάνεια, τρίψτε λίγο μέχρι να γυαλίσουν και κάνετε το μπάνιο σας ξέγνοιαστοι!

Ασπρίζει και καθαρίζει το καουτσούκ
Παπούτσια για σπορ, παιχνίδια, προστατευτικά επίπλων, λαστιχένιες επιφάνειες, οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από καουτσούκ μπορείτε να το κάνετε να λάμψει με λίγη λευκή οδοντόκρεμα (όχι σε μορφή τζελ) που θα τρίψετε επάνω του. Καθαρίστε με ένα βρεγμένο πανί και έτοιμοι!

Καθαρίζει το σίδερο
Εάν η πλάκα του σίδερου έχει υπολείμματα καμένων υφασμάτων τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη οδοντόκρεμα. Εφαρμόστε την σε κρύο ή χλιαρό σίδερο, τρίψτε καλά και ξεπλύνετε με ένα νωπό πανί. Η πλάκα θα γυαλίσει και θα ξαναγίνει σαν καινούργια!

Αρωματικό για το αυτοκίνητο
Εάν ψάχνετε ένα φρέσκο άρωμα για το αυτοκίνητό σας και θέλετε μια εύκολη λύση με διάρκεια, τότε εμποτίστε ένα μικρό ύφασμα ή ένα χαρτομάντηλο με μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας. Έπειτα, διπλώστε το καλά και τοποθετήστε το κάτω από το κάθισμά σας, ή μέσα σε κάποιο ντουλαπάκι. Η θερμότητα του εσωτερικού του αυτοκινήτου θα βοηθάει να εκλύεται το δροσιστικό άρωμα της αγαπημένης σας οδοντόκρεμας για εβδομάδες!

(Προσθήκη από Μιχάλης Μαρκέτος)

Κολλήστε φωτογραφίες ή αφίσες
Εάν θέλετε λοιπόν να κολλήσετε μια φωτογραφία ή μια αφίσα στον τοίχο, η οδοντόκρεμα είναι μια καλή λύση διότι δεν καταστρέφει το χαρτί.

Aπό  το  Ιστολόγιο   ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ