Pesto alla Genovese vegan by Vegan in Athens
Ο βασιλικός είναι από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά φυτά, για το λαμπερό πράσινο χρώμα του, για την αίσθηση δικαίου και ανταπόδοσης που εκφράζει ευωδιάζοντας κάθε φορά που ποτίζεται, για τα πανέμορφα ανθάκια του, για την ευκολία με την οποία καλλιεργείται από τους σπόρους της προηγούμενης χρονιάς, για το άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά και τις σαλάτες μου. Όταν όμως ξεκινήσουν οι θερμοκρασίες να πέφτουν με την έλευση του φθινοπώρου, τα φυλλαράκια τους σιγά σιγά μαραίνονται και οι βασιλικοί μας αποχαιρετούν. Έτσι, αυτές τις μέρες, που ο καιρός είναι ακόμα ζεστός και τα φυτά μου έχουν αναπτυχθεί πολύ, μάζεψα μπόλικα φυλλαράκια για να φτιάξω μια σάλτσα πέστο, με την παραδοσιακή συνταγή που χρησιμοποιούν στην Ιταλία, αντικαθιστώντας όμως το τυρί με διατροφική μαγιά.