Γιατί δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε το κινητό σας πάνω στο τραπέζι

7b70b8a254b59d1392be23ccdae74203_L
Σίγουρα η εικόνα σας είναι γνώριμη… Κάθεστε στην καφετέρια, αφήνετε το κινητό σας πάνω στο τραπέζι και παραγγέλνετε καφέ.

Όλα φαίνονται σωστά και φυσιολογικά, ωστόσο ερευνητές από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνια, εντοπίζουν ένα τεράστιο λάθος.

Όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Environment and Behavior», η λάθος κίνηση είναι το… κινητό πάνω στο τραπέζι.

Σύμφωνα όσα υποστηρίζουν οι ερευνητές, ακόμα και η παρουσία ενός κινητού τηλεφώνου μπορεί να μειώσει την ποιότητα της συζήτησης.

Φτιάξτε μόνες σας self-tan με βότανα και αποκτήστε χρυσαφένια επιδερμίδα

Τέλειο μαύρισμα χωρίς ήλιο; Φτιάξτε μόνες σας self-tan με βότανα και αποκτήστε χρυσαφένια επιδερμίδα!
Θέλετε να αποκτήσετε χρυσαφένιο δέρμα; Zηλεύετε τα μαυρισμένα κορμιά αλλά δε μπορείτε να μαυρίσετε ποτέ στο βαθμό που επιθυμείτε; Μισείτε να κάθεστε να τσουρουφλίζεστε κάτω από τον ήλιο; Και πολύ καλά κάνετε. Δεν είναι να παίζετε με τις UVA ακτίνες του ήλιου. Μπορείτε να αποκτήσετε, λοιπόν, σοκολατένιο κορμί χωρίς να κάτσετε λεπτό στον ήλιο; Η απάντηση είναι ναι!

Φτιάξτε μόνες σας self-tan εύκολα και γρήγορα, με φυτικά υλικά. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε:
Yλικά: 2 φλιτζάνια νερό, 6κ.σ σησαμέλαιο, 6κ.σ λάδι αβοκάντο, 6κ.σ πράσινο τσάι, 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου χαμομηλιού, 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου κανέλας, 1 φλ. τίλιο

Εκτέλεση
Βράζετε το πράσινο τσάι, το νερό και το τίλιο. Σε ένα μπλέντερ, προσθέτετε μισό φλιτζάνι από το μείγμα, αφού πρώτα έχει κρυώσει. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό. Ρίξτε το ομοιογενές μείγμα σε ένα καθαρό μπουκάλι. Έτοιμο! Τόσο απλά...


Aπό  τη  σελίδα  queen.gr  

Foodhaking : Παγωτό με Αβοκάντο

Υλικά:

1 ώριμο αβοκάντο
3-4 κ.σ. γάλα καρύδας
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. σταφίδες
1 κ.σ. κοπανισμένα κάσιους
1 κ.σ.κοπανισμένα φιστίκια Αιγίνης

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε κύβους.
Απλώνουμε το αβοκάντο σε ένα μπολ, το κλείνουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Βάζουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο, το μέλι, το λεμόνι και το γάλα καρύδας και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε αμέσως.

Από  τη  σελίδα  Green  Chef

Σπιτικό γάλα, τόφου και γιαούρτι σόγιας.


Γάλα σόγιας

Βάζουμε από βραδύς στο νερό 1/2 κιλό βιολογικά μη μεταλλαγμένα φασόλια σόγιας. Το πρωί τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν για να φύγει η μυρωδιά τους. Τα βράζουμε για 1 1/2 ώρα περίπου με το νερό να τα σκεπάζει. Μόλις κρυώσουν τα χτυπάμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε 2 λίτρα βραστό νερό και τα σουρώνουμε. Πιέζουμε καλά μέχρι να βγουν όλα τα συστατικά. Μπορούμε να ρίξουμε άλλο ένα λίτρο βραστό νερό και να τα ξαναχτυπήσουμε επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία.

Βάζομε το γάλα να βράσει για 15′, το αφήνομε να κρυώσει και το φυλάμε στο ψυγείο.

Είναι καλύτερα αυτό το γάλα να το πήξουμε γιαούρτι. Είναι πολύ ευκολοχώνευτο και πιο υγιεινό, διότι έχει υποστεί ζύμωση και καλό είναι η σόγια να παίρνεται μόνο μετά από ζύμωση.

Φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά με βότανα και μυρωδικά

Μια μέρα που θα ‘χετε όρεξη, δοκιμάστε  να  φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά ζυμαρικά
Η συνταγή είναι για παραπάνω ζυμάρι έτσι ώστε να βάλετε το μισό στην κατάψυξη και να το βρείτε έτοιμο όταν θα σας ξανάρθει η διάθεση.

Υλικά

100 περίπου gr μυρωδικά ή βότανα της αρεσκείας μας π.χ. άνηθο,φινόκιο, δυόσμο, φρέσκο θυμάρι, βασιλικό, κ.λ.π.
8 αυγά ή νερό ανάλογο
900 γρ. περίπου σκληρό αλεύρι ή 450 γρ σκληρό και 450 γρ ολικής άλεσης ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
1/2 φλυτζάνι ψιλό σιμιγδάλι ή αλεύρι για το αλεύρωμά τους
1 κουταλιά αλάτι

Οι στρεσογόνες καταστάσεις στο σπίτι, αλλάζουν το DNA των παιδιών



Μία ομάδα ερευνητών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τουλέιν, ανακάλυψε ότι η έκθεση σε ενδοοικογενειακή βία ή τραυματικά γεγονότα κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στο DNA των παιδιών, και συγκεκριμένα στα τμήματα του DNA που ονομάζονται τελομερή. Η έρευνα αυτή έρχεται να προσθέσει νέες αποδείξεις σε προηγούμενες δημοσιεύσεις σχετικά με το πώς το στρεσογόνο οικογενειακό περιβάλλον μπορεί να επηρεάσει μόνιμα τα χρωμοσώματα. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην έκδοση Pediatrics.

 Το τελομερές είναι μια περιοχή του DNA, που βρίσκεται στο τέλος του χρωμοσώματος, και το προστατεύει από τη φθορά. Τα τελομερή μικραίνουν σε μήκος κάθε φορά που τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται μέχρι να φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Όταν τα τελομερή φτάσουν σε αυτό το όριο, τα κύτταρα παύουν να πολλαπλασιάζονται. Το μήκος των τελομερών έχει συνδεθεί με ένα πλήθος ασθενειών, και τα τελομερή με το μικρότερο μήκος έχουν συνδεθεί με μεγαλύτερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, γνωστικής μείωσης, ψυχικών ασθενειών κλπ.

Παγωτό μπανάνα με δύο συστατικά

Από το 2009 που ανακάλυψα το πόσο εύκολο είναι να φτιάξω παγωτό στο λεπτό, δεν ξαναμπήκα στον πειρασμό να ψάξω του εμπορίου, που εδώ που τα λέμε δεν είναι και ό,τι πιο υγιεινό αλλά ούτε και οικονομικό. Το συγκεκριμένο είναι ό,τι πρέπει και για τα παιδιά, που μπορούν να τρώνε παγωτό χωρίς να έχουμε εμείς οι γονείς τύψεις για τη ζάχαρη ή για τυχόν περίεργα συστατικά.

Το μόνο που χρειάζεστε για το παγωτάκι είναι:

ένα δυνατό μπλέντερ (προσοχή, γιατί οι παγωμένες μπανάνες είναι πολύ σκληρές και υπάρχει περίπτωση να το κάψετε το 'μηχανάκι' αν δεν είναι με πολλά βατ)
2-3 μεγάλες μπανάνες παγωμένες (τις βάζετε το προηγούμενο βράδυ στην κατάψυξη)
προαιρετικά σταγόνες σοκολάτας ή ωμό κακάο
Ρίχνετε τις μπανάνες στο μπλέντερ μαζί με τη σοκολάτα και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα παγωτό. Σερβίρετε και απολαμβάνετε. Τόσο απλά και δροσιστικά :) Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε από πάνω και τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι που του ταιριάζει πολύ.

Από  τη  σελίδα  vegansintages.blogspot.gr

Τυρί κρέμα από κάσιους



Υλικά
2 κούπες κάσιους (μουλιασμένα για 2 ώρες)
1 κ.τ.σ. σπορέλαιο
1 κ.τ.γ. αλάτι
2 κ.τ.σ. διατροφική μαγιά
χυμό από ένα λεμόνι

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να γίνουν κρέμα. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό αν χρειαστεί για να γίνει πιο κρεμώδες. Συνήθως το ετοιμάζω στο μπλέντερ που το κάνει εντελώς βελούδο, αλλά και στο μούλτι γίνεται αρκετά καλό.

Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό κλπ) ανάλογα τις προτιμήσεις σας. Προσωπικά το έφτιαξα σκέτο γιατί το παίρνει κολατσιό ο μικρός στο σχολείο μέσα σε σαντουϊτσάκι και προτιμά τις απλές γεύσεις.


 Από  τη  σελίδα   vegansintages.blogspot.gr

Κρακεράκια για μωρά (baby crackers) χωρίς ζάχαρη/αλάτι

Το πρόβλημα με τα παιδικά κρακεράκια του εμπορίου είναι ότι σχεδόν όλα περιέχουν ζάχαρη (!) ή/και αλάτι. Έτσι τα παιδιά εθίζονται από βρέφη στις γεύσεις τους, θύματα της δικής μας ευκολίας ή άγνοιας, και ίσως γι' αυτό δεν μπορούν εύκολα να δοκιμάσουν και να απολαύσουν πιο υγιεινά τρόφιμα καθώς μεγαλώνουν. Να λοιπόν μια συνταγή που είναι νόστιμη και θρεπτική, κατάλληλη και για μεγάλους, και με καλή σχέση αξίας-τιμής (value-for-money!).

Υλικά
Για δύο ταψιά (συνολικά περ. 400 γρ.)
βρώμη, σπόρους ή νιφάδες, μία γεμάτη κούπα*
φαγόπυρο, μία γεμάτη κούπα (ή μία κούπα έτοιμο αλεύρι φαγόπυρου)
λιναρόσπορος, 2 κ. σούπας
διατροφική μαγιά, 2 κ. σούπας (ή επιπλέον βρώμη ή φαγόπυρο)**
μπέικιν πάουντερ, 1 κ. γλυκού
ελαιόλαδο, 4 κ. σούπας
νερό, περ. 1/2 κούπας

Συνταγή: Φτιάξτε αποτοξινωτικό νερό με τρία απλά υλικά (Sassy Water)

Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού είναι το κλειδί για να χάσετε βάρος, να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να αποβάλλετε τους ρύπους από τον οργανισμό σας.  Αν όμως προσθέσετε τα σωστά συστατικά, θα του δώσετε γεύση και θα βοηθήσετε το σώμα σας να αποτοξινωθεί. Και τα τρία συστατικά που προτείνονται έχουν  πολύ μεγάλα οφέλη για τον οργανισμό μας. Λεμόνι: Το νερό με λεμόνι αποτελεί ένα ισχυρό αποτοξινωτικό ρόφημα. Ο χυμός λεμονιού βοηθά στην αποβολή των τοξινών και την αλκαλοποίηση του αίματος. Προσθέστε λεπτές φέτες λεμονιού σε μια μεγάλη κανάτα με νερό ή στύψτε φρέσκο χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι. Το λεμόνι βοηθά στην πέψη και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Συστατικά:
3 λίτρα ή 12 ποτήρια νερό
2 λεμόνια
1/2 αγγούρι
10 φύλλα μέντας
Πλύνετε όλα τα υλικά πολύ καλά. Κόψτε σε λεπτές φέτες τα λεμόνια και το αγγούρι. Βάλτε τα λεμόνια, το αγγούρι και τη μέντα σε μια κανάτα. Προσθέστε 3 λίτρα νερό, φυλάξτε το στο ψυγείο και καλή σας απόλαυση!
Από το Ιστολόγιο  anemosantistasis.blogspot.com/


Αλκοόλ: 5 όργανα του σώματός μας τα οποία καταστρέφει


Είναι γνωστό ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο ήπαρ και οδηγεί σε πολλές περιπτώσει σε κίρρωση του ήπατος..
Αλλά το συκώτι μας δεν είναι το μοναδικό όργανο που καταστρέφεται από το αλκοόλ.
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλκοολισμού και Κατάχρησης Αλκοόλ των ΗΠΑ, οι επιπτώσεις του αλκοόλ στον οργανισμό μας ξεκινούν μόλις 10 λεπτά μετά από την πρώτη γουλιά ποτού που θα πιούμε. Ωστόσο, είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του αλκοόλ εκείνες που θα πρέπει να μας ανησυχούν περισσότερο.
Έρευνες δείχνουν ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία διαφορετικών καρκίνων, συμπεριλαμβανομένου του στόματος, του οισοφάγου, του λάρυγγα, του ήπατος, και του μαστού. Μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρές βλάβες σε όλα σχεδόν τα βασικά όργανα του σώματος.

Ξέρετε ότι τα σφουγγαράκια του ντους θέλουν απολύμανση; Δείτε τον τρόπο!

 ImageGen.ashx
Πολλά παιδάκια χρησιμοποιούν σφουγγαράκια για το ντους. Μπορεί να χρησιμοποιούνται σε έναν καθαρό χώρο αλλά γνωρίζατε ότι χρειάζονται απολύμανση;
Το ότι χρησιμοποιούνται στο ντους, δε σημαίνει αυτόματα ότι είναι και καθαρά. Τα σφουγγαράκια συγκεντρώνουν υγρασία αλλά και βρωμιά οπότε χρειάζονται καθάρισμα συχνά αλλά και απολύμανση μια φορά την εβδομάδα.
Πώς θα τα απολυμάνετε;
Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζετε στο μάτι της κουζίνας. Προσθέτετε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι. Περιμένετε να ζεσταθεί το νερό, αλλά όχι να βράζει. Περιμένετε μέχρι να αρχίσει να αχνίζει. Βάζετε μέσα τα πλαστικά σφουγγαράκια. Κλείνετε το καπάκι. Σβήνετε το μάτι της κουζίνας και αφήνετε την κλειστή κατσαρόλα στο μάτι για μισή με μία ώρα.
Η υψηλή θερμοκρασία και το λευκό ξύδι, θα σκοτώσουν τα μικρόβια και τη μούχλα που φωλιάζουν στα σφουγγαράκια.
Όταν το νερό κρυώσει, αφαιρείτε τα σφουγγάρια και στραγγίζετε καλά.
Είναι πλέον έτοιμα για χρήση ξανά!

Από  τη  σελίδα  glikahamogela.gr
Πηγή : mylady.gr

«Εθνική» νόσος ο διαβήτης στην Βρετανία

insulin
Ο διαβήτης γίνεται «έκτακτη ανάγκη εθνικής εμβέλειας στην υγεία» για την Βρετανία, καθώς 280.000 άτομα ετησίως διαγιγνώσκεται ότι πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια, η οποία μπορεί να ασκήσει αφόρητη πίεση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Diabetes UK.
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ ανέφερε ότι 738 βρετανοί κάθε μέρα μαθαίνουν ότι πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, ο οποίος σαφώς και συνδέεται με το υπερβολικό βάρος.
«Αυτό δείχνει ξεκάθαρα την τρομακτική κλίμακα και ότι πρέπει να γίνει γρήγορα εθνική έκτακτη ανάγκη για την υγεία», δήλωσε η διευθύντρια της ΜΚΟ Μπάρμπαρα Γιάνγκ.
«Δεδομένου ότι ο αριθμός των διαβητικών αυξάνεται, θα μπορούσαμε να δούμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους να υποφέρουν από επιπλοκές, όπως είναι ο ακρωτηριασμός ή η νεφρική ανεπάρκεια, αλλά και περισσότερους ανθρώπους να πεθαίνουν με τραγικό τρόπο πολύ νέοι » πρόσθεσε η ίδια.
Περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου «φλερτάρει» με τον διαβήτη και σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια βρετανοί έχουν διαβήτη, σύμφωνα με την ΜΚΟ Diabetes UK.

Από  τη  σελίδα  sugarfree.gr
Πηγή: tanea.gr

Έρευνα - σοκ : Πίνουμε καθημερινά καρκίνο ! Τι δεν πρέπει να ξαναβάλουμε στο στόμα μας .


gunaika-pinei-karkino
 Νέα έρευνα-σοκ από το Πανεπιστήμιο Λαβάλ, στο Κεμπέκ του Καναδά, αποκαλύπτει ότι υπάρχει μια άμεση σχέση
μεταξύ της κατανάλωσης ανθρακούχων ροφημάτων και του καρκίνου του μαστού. Οι ερευνητές δηλώνουν πως όσες γυναίκες καταναλώνουν συστηματικά αναψυκτικά αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν αυτή τη μορφή καρκίνου.
Τα ερευνητικά δεδομένα έδειξαν ότι η κατανάλωση αναψυκτικών αναλογούσε στην πυκνότητα των ιστών του μαστού – βασικός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού. Η αυξημένη πυκνότητα των ιστών του μαστού συνεπάγεται λιγότερο λιπώδη ιστό στο στήθος και περισσότερο ιστό των αδένων που αποτελούν ή αποστραγγίζουν το μητρικό γάλα, καθώς και των υποστηρικτικών ιστών που περιβάλλουν τους αδένες.

Η υγεία και η αρρώστια κρύβονται στο έντερο


Δυσβίωση του εντέρου ή «Πολυσυστηματική Xρόνια Kαντιδίαση» ή «Yeast Syndrome»



Η εντερική χλωρίδα συνίσταται από τρισεκατομοίρια μικροοργανισμούς και την αποτελούν περισσότερα από 400 διαφορετικά είδη. Μπορούμε να τους χωρίσουμε σε «ευεργετικούς» ή «φιλικούς μικροοργανισμούς – χλωρίδα » ( όπως Lactobacilli – Εbacteria – Bifidobacteria κά ) , και τους «μή φιλικούς, παθογόνους μικροοργανισμούς » ( όπως Pseudomonas aerogenosa – Proteus – Staphylococci – Escherechia Coli, μύκητες κά ). Το συνολικό τους βάρος υπερβαίνει τα 2 κιλά ενώ το βάρος των βακτηριδίων που αποβάλει καθε χρόνο ο ενήλικας είναι περίπου ίσο με το σωματικό του βάρος. Τους «φιλικούς μικροορανισμούς» που λαμβάνουμε με την τροφή μας ή σαν συμπληρώματα διατροφής τους ονομάζουμε «προβιοτικά».

Μήπως, ένας μύκητας σας παχαίνει;



Είναι παθογόνος μύκητας, κατοικεί μέσα μας και συμβιώνουμε, συνήθως χωρίς να μας ενοχλεί. Όταν όμως βρει πρόσφορο έδαφος, πολλαπλασιάζεται: προκαλεί μολύνσεις, κλέβει την ενέργεια, χαλάει τη διάθεσή μας, αυξάνει την όρεξη για γλυκά, μας εμποδίζει να χάσουμε κιλά.

Μήπως, ένας μύκητας σας παχαίνει;
Στο εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος υπάρχουν δισεκατομμύρια μικρόβια, άλλα φιλικά προς εμάς και χρήσιμα και άλλα δυνητικά εχθρικά και επιβλαβή, κάτω από ορισμένες συνθήκες. Τα περισσότερα ζουν και παραμένουν μόνιμα στο παχύ έντερο, όπου, υπό το συνεχή έλεγχο του ανοσοποιητικού συστήματος, συμβιώνουν αρμονικά και ισορροπημένα, συνθέτοντας ένα πολύπλοκο μικροβιακό οικοσύστημα, την «εντερική χλωρίδα».
Η εντερική χλωρίδα παίζει σημαντικό ρόλο σε διά- φορες βασικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως π.χ. στην πέψη, αφομοίωση και βιοδιαθεσιμότητα των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνουμε από τα τρόφιμα, στην παραγωγή απαραίτητων ουσιών, όπως οι βιταμίνες Β12 και Κ, στη διατήρηση της ακεραιότητας των εντερικών κυττάρων, στη ρύθμιση μεταβολικών και ανοσολογικών αντιδράσεων κ.ά.

Δροσερή σαλάτα με μαρούλι και μάνγκο



Υλικά
1 μαρουλι
1/2 ματσακι ανιθο
2 κρεμυδακια φρεσκα
1/2 μανγκο
μπαλσαμικο
αλατι

Εκτέλεση
Κοβω τα παραπανω υλικα σε κοματακια τα ανακατευω ολα μαζι με το αλατακι και το μπαλσαμικο και η σαλατα μας ειναι ετοιμη.
μπορουμε να βαλουμε και αλλα λαχανικα οπως ροκα η βαλεριανα.
συνοδευει ολα τα γευματα και μπορουμε να φαμε οσο θελουμε χωρις τυψεις!

Από  τη  σελίδα  cooktherapy.gr

Smoothie μπανάνα και μάνγκο



Από  τη  σελίδα  argiro.gr

Υλικά συνταγής
1 μπανάνα 1 μάνγκο 1 ποτήρι χυμό καρότο ή πορτοκάλι 1 κεσεδάκι γιαούρτι

Σε αυτό το ποτήρι θα βρείτε μεγάλη θρεπτική αξία και όλη τη δροσιά από τα φρούτα – ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα.
Εκτέλεση
1 Κόβουμε την μπανάνα σε φέτες και το μάνγκο σε κομματάκια. Τα παγώνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
2 Βάζουμε τα παγωμένα φρούτα στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να κρεμώσει το μείγμα. Στο τέλος, προσθέτουμε το χυμό και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ενωθούν.
3 Μοιράζουμε σε 2 ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως.

Mερίδες: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 65 λεπτά

Η Coca Cola απαιτεί να απαγορευθεί το μποϊκοτάζ

Του  Όμηρου  Ταχμαζίδη

Η πανελλαδική εκστρατεία των απεργών της Coca Cola Θεσσαλονίκης και η έκκλησή τους στο καταναλωτικό κοινό να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της Coca Cola έχουν δημιουργήσει αμηχανία και πανικό στους σχεδιαστές της πολιτικής της εταιρίας.

Η αμηχανία και η ανημποριά της Coca Cola 3 Ε να αντιμετωπίσει το διογκούμενο κύμα του «μποϊκοτάζ» οδήγησε και στην κατάθεση στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών αίτησης «με σωρευμένο αίτημα έκδοσης προσωρινής διάταξης» με την οποία η διεύθυνση της πολυεθνικής ζητάει, ούτε λίγο, ούτε πολύ τη διακοπή όλων των δραστηριοτήτων των απεργών για ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού.

Τα παγωμένα γλυκίσματα που τα διαφημίζουν σαν παγωτά


Αυτό το καλοκαίρι, όλες σχεδόν οι εταιρείες παγωτών αποφάσισαν να "πιάσουν στον ύπνο" τους καταναλωτές.
Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές λοιπόν (και φέτος) προτιμούν τα δροσιστικά παγωτά των διαφόρων εταιρειών στην αντιμετώπιση της ζέστης.
Η απάτη όμως κρύβεται καλά, έντεχνα και αποτελεσματικά.
Αν κοιτάξουμε στη σύσταση (στο σημείο που αναφέρονται τα συστατικά) θα δούμε πως τιτλοφορείται -το παγωμένο προϊόν που κρατάμε στα χέρια μας- "παγωμένο γλύκισμα".

Οι καταναλωτές δεν δίνουν προσοχή διότι πολύ απλά δεν ξέρουν τη διαφορά που αξίζει να τη δούμε αναλυτικότερα:
Η διαφορά είναι τεράστια...
Το παγωτό υποχρεούται να γίνεται από γάλα φρέσκο ή σκόνη και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό να προέρχονται από το γάλα.

4 συνήθειες που καταστρέφουν τις βιταμίνες στο σώμα σας

 Γνωρίζετε ότι αν αργήσετε να πιείτε το χυμό σας θα χάσει ένα μεγάλο μέρος των βιταμινών του ή ότι το καφεδάκι που πίνετε μετά το φαγητό σας στερεί κάποιες βιταμίνες; Αποφύγετε τα συχνά λάθη που καταστρέφουν τους πολύτιμους σύμμαχους της υγείας σας.
1. Δεν τρώτε το φαγητό στην ώρα του 
Όταν μαγειρέψετε το φαγητό σας και το φάτε μετά από ώρες χάνει ένα σημαντικό ποσοστό των βιταμινών του και κυρίως της C. Το ίδιο ισχύει και με τους χυμούς, Για παράδειγμα η πορτοκαλάδα αν μείνει στο ποτήρι για μια ώρα χάνει περίπου το 80% της βιταμίνης C που περιέχει. 
2. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά 
Αν έχετε τη συνήθεια να ψιλοκόβετε τα λαχανικά πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά οξειδώνονται και χάνουν μέρος των βιταμινών τους. Προτιμήστε να κόβετε τα λαχανικά σε μεγαλύτερα κομμάτια και αποφύγετε να τα αφήνετε πολύ ώρα εκτεθειμένα στον αέρα μέχρι να τα καταναλώσετε. 

«Όποιος βάζει wifi σε σχολείο θα πρέπει να φυλακιστεί για το υπόλοιπο της ζωής του...»


PictureΑπό  τη  σελίδα  allnewz.gr

Αυτή η δραματική δήλωση είναι εκ στόματος του κ. Barrie Trower που έχει ασχοληθεί με το θέμα των μικροκυμάτων, ίσως όσο κανένας άλλος...
Ο κ. Barrie Trower, ένας Βρετανός φυσικός ο οποίος ήταν ένας εμπειρογνώμονας όπλων μικροκυμάτων και εργάστηκε για το Βασιλικό Ναυτικό και τη βρετανική μυστική υπηρεσία.
Στο βίντεο μιλά για τις επιπτώσεις στην υγεία των WiFi και άλλες μορφές ακτινοβολίας μικροκυμάτων.
Διαβάστε ακόμα άρθρο του:  Επίθεση με μικροκύματα μέσω της τηλεόρασης - συνέντευξη στρατιωτικού με ειδίκευση σε όπλα ακτινοβολίας

Χάρβαρντ: Μόνο 1 κουτάκι αναψυκτικό την ημέρα, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 20%



Έχουμε αναφερθεί σε πολλές έρευνες για αναψυκτικά τώρα τελευταία, αλλά δεν φταίμε εμείς που παρουσιάζονται τόσα νέα στοιχεία. Ωστόσο, αυτή η συγκεκριμένη έρευνα τη θεωρήσαμε σημαντική γιατί δείχνει ότι μόνο 1 κουτάκι αναψυκτικό την ημέρα αρκεί να αυξήσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου. Η έρευνα προέρχεται από το Πανεπιστήμιο του Harvard.
Σύμφωνα με τον επικεφαλή της έρευνας από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard, Δρ Frank Hu "Ακόμη και μια μέτρια ποσότητα των ζαχαρούχων ποτών-μιλάμε για ένα κουτί αναψυκτικού, κάθε μέρα, συνδέεται με ένα σημαντικό, 20% αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ακόμη και μετά την προσαρμογή για ένα ευρύ φάσμα των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου”.
Οι ερευνητές δεν βρήκαν αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου με αναψυκτικά λαϊτ και αναφέρουν: "Τα αναψυκτικά λάϊτ έχουν αποδειχθεί ότι σχετίζονται με αύξηση του σωματικού βάρους και μεταβολικών νόσων σε προηγούμενες μελέτες. Το πρόβλημα με αναψυκτικά λάϊτ είναι ότι έχουν έντονη γλυκιά γεύση, το οποία μπορεί να επηρεάζει την γεύση μας. Και προσθέτει ότι είναι ακόμα ένα ανοικτό ερώτημα εάν τα αναψυκτικά λάϊτ είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση για τα κανονικά αναψυκτικά”.
Τέλος ο Hu αναφέρει ότι “Αν και ισχύουν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα μόνο για τους άνδρες, παλιότερη έρευνα από το 2009, δείχνει ότι ισχύει και για τις γυναίκες και ότι αυτό ενισχύει πραγματικά την αξιοπιστία των ευρημάτων”.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Circulation.

Από  τη σελίδα  ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ ;


Υπέροχες συνταγές με βρώμη για δίαιτα και ευζωϊα

Υπέροχες συνταγές με βρώμη για δίαιτα και ευζωία!
Από  τη  σελίδα  eimaimama.gr

Στο νέο της κείμενο, η μαμά Νίκη Καβαδάτου μάς αποκαλύπτει το μυστικό της δίαιτάς της, το λόγο που αισθάνεται πιο καλά από ποτέ… Κυρίες μου, ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε όλες τη δύναμη της… βρώμης!!

«Μαμά, γιατί την λένε βρώμη, μήπως βρωμάει;;;«
Αχ αυτό το θέμα είναι ίσως και το πιο αγαπημένο μου.. και αυτό γιατί είναι λες και ανακάλυψα την Αμερική.. χα χα Η δικιά μου Αμερική είναι η… βρώμη!!

Και όχι! Η ΒΡΩΜΗ ΔΕΝ ΒΡΩΜΑΕΙ….
(Διαβάστε αναλυτικά )

Βιβλιοπαρουσίαση : "Τοξική " παιδική ηλικία . Από τι κινδυνεύουν τα παιδιά μας .

Συγγραφέας : Sue  PalmerΕΚΔΟΣΕΙΣ  :  ΚΡΙΤΙΚΗ 
Σ’ αυτό το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, η Sue Palmer επισημαίνει τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου τρόπου ζωής που «δηλητηριάζουν» την παιδική ηλικία και δίνει πολύτιμες συμβουλές σε γονείς και εκπαιδευτικούς.
Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες εμφανίζονται παιδικά προβλήματα. Τα φαινόμενα δυσλεξίας, υπερκινητικότητας και διάσπασης της προσοχής πληθαίνουν, ενώ όλο και περισσότερα παιδιά υποφέρουν από κατάθλιψη και συναισθηματικές διαταραχές. Συγχρόνως, οι δάσκαλοι επισημαίνουν ότι οι μαθητές τους γίνονται ολοένα πιο παρορμητικοί και αδιάφοροι για τη μάθηση.
Η συγγραφέας μας βοηθά να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τα προβλήματα αυτά, προσεγγίζοντας σημαντικά ζητήματα, όπως:

Φαγητά που βοηθούν στην καλή ψυχική υγεία

Φαγητά που βοηθούν στην καλή ψυχική υγεία
Σύμφωνα με  πρόσφατες μελέτες, μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, ψάρια, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο μπορεί να εμποδίσει την κατάθλιψη.

Το τι τρώμε επιδρά στο πώς αισθανόμαστε, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Πολλές έρευνες δείχνουν ότι ορισμένοι τύποι τροφίμων περιέχουν συστατικά ουσιώδους σημασίας για την καλή ψυχική υγεία, των οποίων η έλλειψη μπορεί να επιδεινώσει ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη.
Σύμφωνα με δύο πρόσφατες δημοσιεύσεις, η μεσογειακή δίαιτα προστατεύει από την κατάθλιψη. Οι ερευνητές πιστεύουν πως μια υγιεινή δίαιτα, πλούσια σε φρέσκα λαχανικά, πλήρη δημητριακά και ελαιόλαδο, βοηθάει στη διατήρηση της ψυχικής υγείας. Μολονότι η κατάθλιψη δεν προκαλείται από μόνο έναν παράγοντα, το να τρώμε καλά είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς οι ελλείψεις ορισμένων βιταμινών, ιχνοστοιχείων, αμινοξέων και λιπαρών οξέων φαίνεται ότι έχουν άμεση σχέση με την ψυχική υγεία μας. «Το τι τρώει, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει κάποιον με ήπια κατάθλιψη», λέει η διατροφολόγος δρ Καρολάιν Λόνγκμορ.

Σταματήστε το κάπνισμα - Ξεκινήστε την επαναφορά

Σε  μια  εβδομάδα  η αίσθηση της  γεύσης 
και  η  μυρωδιά  μειώνονται .
-Σε  3  μήνες η λειτουργία  των πνευμόνων  σας
αρχίζει  να  βελτιώνεται.
- Σε  8 ώρες το περιττό  μονοξείδιο  του 
άνθρακα έχει  φύγει  από  το  αίμα  σας.
- Σε ένα  χρόνο ο  καπνιστής  ενός  πακέτου  την  ημέρα
εξοικονομεί  πάνω  από  1400 Ε .
-Σε  5  χρόνια ο κίνδυνος  του  εγκεφαλικού 
έχει  μειωθεί  δραματικά .
- Σε  12  εβδομάδες οι  πνεύμονες  σας θα  ανακτήσουν 
την  δυνατότητα  να  αυτοκαθαριστούν.
- Σε  12  μήνες ο κίνδυνος καρδιακών 
παθήσεων έχει μειωθεί  στο μισό .
- Σε 5  μέρες η μεγαλύτερη ποσότητα νικοτίνης 
είναι έξω από  το σώμα  σας.

ΚΑΘΕ  ΤΣΙΓΑΡΟ  ΠΟΥ  ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ
ΣΑΣ  ΚΑΝΕΙ  ΚΑΛΟ.

Σπουδαίες υποθήκες του Ιπποκράτη προς τους γιατρούς



Σε περισσότερα βιβλία, ιδιαίτερα όμως στο περι "Ευσχημοσύνης" ασχολείται ο Ιπποκράτης με τ΄απαραίτητα για ένα άξιο του ονόματος του γιατρού, σωματικά, ψυχικά και πνευματικά εφόδια.

"Για να σπουδάσει κανείς γιατρός, λέγει, χρειάζεται όπως και σε κάθε άλλο επάγγελμα, να προϋπάρχουν τα φυσικά χαρίσματα, η "Φύση". Χωρίς αυτή αδύνατο να αποκομίσουμε αγαθούς καρπούς. "Φύσις πάντων αδίδακτος". Το μόνο που επιτυγχάνει η καλή διδασκαλία είναι να θέσει η "Φύση" στον ορθό δρόμο. Για να ρίξει όμως η διδασκαλία βαθιές ρίζες, χρειάζεται μακρά εξάσκηση δηλ. πείρα. Γιατί η έλλειψη πείρας είναι πολύς κακός θησαυρός, κακό κειμήλιο για το γιατρό. Γιατί εξαιτίας της άγνοιας ανησυχία αφαιρεί τη χαρά της ζωής. "Η δε απειρία γίνεται δειλείας και θρασύτητος τροφός". Να, γιατί είναι τόσο επικίνδυνος ο χωρίς μακρά πρακτική εξάσκηση γιατρός. Γιατί είναι δειλός και συγχρόνως θρασύς. Δε μπορεί επομένως, να θέσει σ΄εφαρμογή μια απο τις αθάνατες παραγγελίες, που δίδει ο Ιπποκράτης προς τον καλό γιατρό "Να θεραπεύει μάλλον με περίσκεψη παρά με τόλμη, και με υπομονή παρά με βία".

Πως να αδυνατίσετε κόκκο - κόκκο

ΠΩΣ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΤΕ ΚΟΚΚΟ-ΚΟΚΚΟ
Tης Αφροδίτη Ραυτοπούλου

Οδηγός για τις πολύτιμες ουσίες και ευεργετικές ιδιότητες του κάθε δημητριακού (σιτάρι, καλαμπόκι, κριθάρι, βρώμη, ρύζι ολικής αλέσεως, κτλ).
Τα δημητριακά σας βοηθούν να χάσετε βάρος χωρίς να πεινάσετε, γιατί σας χαρίζουν ενέργεια, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ίνες και μέταλλα.
Είτε είστε χορτοφάγοι, είτε κρεατοφάγοι, τα δημητριακά αποτελούν τη βάση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, καθότι είναι πλούσια σε υδατάνθρακες που αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Ίσως γι’ αυτό η γη προσφέρει τόσο μεγάλη γκάμα κόκκων. Το σιτάρι, το κριθάρι, η βρώμη και το καλαμπόκι είναι οι πιο γνωστές ποικιλίες. Υπάρχουν όμως και λιγότερο γνωστά είδη δημητριακών, όπως ο αμάραντος, το κίνοα και το καμούτ, κάθε ένα από τα οποία έχει πολύτιμες ιδιότητες για τον οργανισμό. Μάθετε λοιπόν παρακάτω ποιο δημητριακό συμβάλλει στην καταπολέμηση του στρες, ποιο ενδείκνυται για την περίοδο του θηλασμού, ποιο δυναμώνει τα οστά, ποιο ομορφαίνει το δέρμα…

Υγιεινό παγωτό καρπούζι



Γεμίστε την κατάψυξη σας με νόστιμο παγωτό καρπούζι, χωρίς ίχνος ζάχαρης!
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλ. κομμένο καρπούζι σε κύβους
- 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 φλ. Νερό
- Θήκες για παγωτό ξυλάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το καρπούζι στο multi, έπειτα ανακατεύουμε με τον χυμό του πορτοκαλιού και το νερό. Χύνουμε το μίγμα μας στις θήκες για παγωτό ξυλάκι και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη έως ότου παγώσουν!

 Πηγή:   mothersblog.gr
Από  τη  σελίδα  ΝΗΣΤΕΙΑ

«Να σταματήσουν να τρώνε, εάν θέλουν να ζήσουν»

detox-methods

Ήδη ο Ιπποκράτης, ο μεγάλος αυτός γιατρός της αρχαιότητας, είχε πει ότι οι πολύ αυστηρές δίαιτες δεν είναι σωστές, είναι μάλιστα και επικίνδυνες.

Παχυσαρκία: Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του δυτικού κόσμου Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και τα ρούχα που φοράμε γίνονται όλο και πιο «ελαφρά», αυτό είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να ξεκινήσετε βασικές αλλαγές, για την απώλεια των περιττών κιλών.
της Ματίνας Χρονοπούλου*, BSc., N.D., Ph.D.
Παλαιότερα «οι άνθρωποι έτρωγαν για να επιβιώσουν», σήμερα πρέπει να «σταματήσουν να τρώνε, εάν θέλουν να ζήσουν». Η παχυσαρκία αποτελεί μάστιγα για τον 21ο αιώνα και τείνει να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του δυτικού κόσμου.

Σεμινάριο Ωμοφαγίας





Ένα σύντομο και περιεκτικό σεμινάριο Αρχαρίων. Περιέχει θεωρία και πράξη.
Κατάλληλο για κάποιον που θέλει να μάθει περισσότερα για αυτή τη διατροφή αλλά και για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει.
Βασικές πληροφορίες. Μια παρουσίαση της Χορτοφαγικής Ωμοφαγίας από την Φλώρα Παπαδοπούλου. Περισσότερες πληροφορίες και δωρεάν συνταγές στο www.omofagia.gr

Αλκαλική διατροφή


alt

Μάθετε την αλήθεια για την διατροφή και
Απαλλαγείτε  μια για πάντα από το περιττό λίπος
Καθαρίστε τον οργανισμό σας από τις αιτίες που προκαλούν τις περισσότερες ασθένειες
Γεμίστε πάλι ενέργεια και πείτε αντίο στην κούραση

Θέλει μεγάλο θάρρος και θέληση για να απορρίψεις όλες τις σύγχρονες θεωρίες περί «υγιεινής διατροφής» που επικρατούν τα τελευταία 50 χρόνια και να υιοθετήσεις απόψεις που θα ανατρέψουν όλα όσα πίστευες μέχρι σήμερα και που σε συμβουλεύουν γιατροί και διαιτολόγοι να ακολουθείς. Θέλει επίσης να αφιερώσεις χρόνο για να προετοιμάζεις κατάλληλα τα γεύματα σου με τελετουργική ευλάβεια ώστε να ξεφύγεις από την εύκολη λύση και ταυτόχρονα καταστροφική των delivery, των πρόχειρων και έτοιμων φαγητών,  των θερμασμένων σε φούρνους μικροκυμάτων γευμάτων, και να σώσεις κυριολεκτικά τον εαυτό σου!!

Φάκελος : Αποτοξίνωση


΄Αρθρο της δρ. Φυσικοπαθητικής Θεραπευτικής Ματίνας Χρονοπούλου στο “Vita”


Τι αναζητάτε από την αποτοξίνωση; Ενέργεια που διαρκεί; Λάμψη και νεανικό δέρμα; Απώλεια βάρους; Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας, τα διατροφικά προγράμματα που σας προτείνουμε θα σας βοηθήσουν να τον κατακτήσετε μέσα σε 7 ημέρες.

Τι είναι η τοξίνωση;
Η συσσώρευση στον οργανισμό βλαβερών για την υγεία ουσιών ονομάζεται τοξίνωση. Οι ουσίες αυτές συσσωρεύονται κυρίως στο λιπώδη ιστό μας, αλλά είναι παρούσες σε όλους τους ιστούς. Το σώμα μας, για να απαλλαγεί από αυτές, αποτοξινώνεται διαρκώς μέσα από τα διάφορα απεκκριτικά όργανα (κυρίως το συκώτι, το έντερο, τα νεφρά και το δέρμα) και τους μηχανισμούς που διαθέτει. Σήμερα, όμως, λόγω της κακής διατροφής, της ρύπανσης, του αυξημένου στρες, των τοξικών που υπάρχουν στο περιβάλλον και της ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης, η φυσική αυτή διαδικασία του οργανισμού επιβραδύνεται. Μάλιστα, τα τελευταία 130 χρόνια έχουν δημιουργηθεί 100.000 νέα συνθετικά χημικά, από τα οποία μόνο τα 25.000 θεωρούνται σχετικά ασφαλή.

Τι είναι το Άγαρ- Άγαρ ;



Το Αγάρ- Αγάρ είναι μπαχαρικό σε σκόνη που περιέχει 84% φυτικές ίνες και παράγεται από καθαρό εκχύλισμα λευκών φυκιών. Αν είστε επιφυλακτικοί στην χρήση της κλασικής ζωικής ζελατίνης ή απλά είστε χορτοφάγοι και αναζητάτε ένα φυτικό πηκτικό μέσο, το άγαρ άγαρ είναι η λύση που ζητάτε! Πρόκειται στην ουσία για έναν πολυσακχαρίτη, ο οποίος προέρχεται από τα φύκια της Νοτιοανατολικής Ασίας και με την επεξεργασία του βρασμού συλλέγεται αυτή, η ζελατινώδης λευκή και ημιδιαφανής ουσία. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και ιώδιο.

Εκτός από την μαγειρική και ζαχαροπλαστική του χρήση, χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική, την ηλεκτροχημεία αλλά επίσης και για να κατασκευαστούν οι παιδικές πλαστελίνες!
Στην Ασία το άγαρ άγαρ είναι πολύ δημοφιλές και γνωστό ως kanten!

Ένα θαυματουργό φάρμακο με νερό και αλάτι

ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ
Φτιάξτε νερό sole:

Έχετε ακούσει ποτέ για το νερό Sole; Πολλοί άνθρωποι κατά πάσα πιθανότητα δεν το ξέρουν, αλλά είναι πλέον καιρός να γνωρίσετε αυτό το καταπληκτικό, 100% φυσικό ρόφημα.

Το νερό Sole (προφέρεται so-lay) δεν είναι ένα θαυματουργό φάρμακο ή κάποια καινούρια μόδα, αλλά ένα τονωτικό μείγμα πλούσιο σε μέταλλα, ακατέργαστο αλάτι και νερό, το οποίο ενισχύει τη φυσική ικανότητα του οργανισμού να ισορροπεί και να αυτοθεραπεύεται. Ο όρος «Sole» προέρχεται από τη λατινική λέξη «sol» που σημαίνει ήλιος.
Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το αλάτι είναι βλαβερό για την υγεία και η ιδέα κατανάλωσης αλμυρού νερού φαίνεται κάτι εντελώς παράλογο. Ωστόσο, ένα συμπυκνωμένο διάλυμα άλατος με 100% φυσικό αλάτι (θαλασσινό ή αλάτι Ιμαλαΐων) είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό σας.