Κολοκύθα στο φούρνο με πατάτες και μυρωδικά


Κολοκύθα στο φούρνο με πατάτες και μυρωδικά

Υλικά
400 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα 
400 γρ. πατάτες
6 σκ. σκόρδο
1/2 φλιτζ. τα. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι
2 κ.σ. φυλλαράκια δεντρολίβανου
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. θυμάρι
Αλάτι,πιπέρι 

Παρασκευή
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια 2 εκ., όπως και τη σάρκα της κολοκύθας. Ανάβουμε το φούρνο στους 200°. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, μαζί με 1 σκ. σκόρδο ολόκληρη. Αφαιρούμε τις πατάτες, πετάμε το σκόρδο και σοτάρουμε στο ίδιο λάδι (προσθέτοντας, αν χρειάζεται)τους κύβους της κολοκύθας για 3-4 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος. Παίρνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το στύβουμε. Ρίχνουμε στα λαχανικά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο σε χοντρά φετάκια, τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και ψήνουμε στο φούρνο (στην αρχή σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά), μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας πού και πού και ελέγχοντας τα υγρά του φαγητού.

Από τη  σελίδα  athinorama.gr