Κουλουράκια με αμύγδαλο και πορτοκάλι


cookies portokali amygdalo
By oikopotamina
Πολλές φορές μπορεί να έχουμε ώρες ελεύθερες, και να μην αισθανόμαστε ότι ξεκουραζόμαστε. Άλλες πάλι, ακόμη και ένα εικοσάλεπτο διάλειμμα μας χαλαρώνει και μας αναζωογονεί. Έχει να κάνει με το πώς εκμεταλλευόμαστε το χρόνο μας.
Είναι κοινό μυστικό το ότι οι ώρες που περνάμε μπροστά στην τηλεόραση και τον υπολογιστή, από ένα σημείο και μετά δε μας προσφέρουν ψυχαγωγία και ούτε ξεκούραση, και το έχω νιώσει στο «πετσί» μου αυτό.
Ευτυχώς, αρκεί μισή ώρα με ένα καλό βιβλίο για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς από τα συνεχή (και συχνά χαζά) ερεθίσματα της οθόνης, να αφήσεις τους ώμους και τον αυχένα σου να λυθούν, να μεταφερθείς σε άλλη διάσταση. Και τίποτα δε λέει «χαλάρωση» όσο μια κούπα τσάι από βότανα και φρέσκα, μυρωδάτα κουλουράκια για να συνοδεύσουν την απογευματινή ψύχρα όσο διαβάζουμε το αγαπημένο μας βιβλίο.
Τα κουλουράκια αυτά δε χρειάζονται μπέικιν πάουντερ, κάτι που με ικανοποιεί ιδιαίτερα γιατί θέλω όσο και όπου μπορώ να το αποφεύγω, από τότε που έμαθα ότι πολλά μπέικιν πάουντερ περιέχουν αλουμίνιο (χωρίς σχόλια…).
Είναι πάρα πολύ αρωματικά, υγιεινά και είναι μια από τις λύσεις στην ερώτηση που βασανίζει κάθε βίγκαν μάγειρα: τι να κάνω με τα υπολείμματα αμυγδάλου που μου μένουν όταν φτιάχνω αμυγδαλόγαλα; Ορίστε η απάντηση:


 ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά:

1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για όλες τις χρήσεις)

1 φλ. τρίμματα αμυγδάλου (που περισσεύουν από το αμυγδαλόγαλα)

1/4 κ.γ. σόδα φαγητού

2 κ.σ. λάδι

2 κ.σ. λιναρόσπορος τριμμένος

½ φλ. φυτικό γάλα

3 κ.σ. μέλι/σιρόπι αγαύης

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1/2 κ.γ. κανέλα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, και κάνουμε μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και τις πιέζουμε να γίνουν μπισκοτάκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Απο  τη σελίδα  Οικοπόταμος