Κρεμώδες άλειμμα με χαρούπι


Εικόνα

Η πιο γλυκιά ιδέα για το πρωί. Στα θετικά του είναι ότι γίνεται σε λιγότερο από 5 λεπτά, δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη -αν και είναι πολύ γλυκό χάρη στα φυσικά σάκχαρα του χαρουπιού- και μας δίνει μια πολύ καλή δόση ασβεστίου, σιδήρου και βιταμινών. Για να επωφεληθούμε στο μέγιστο καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσουμε ωμή χαρουπόσκονη.
Την πρώτη φορά που το έφτιαξα το έφαγα σχεδόν όλο με το κουταλάκι. :)


Υλικά

100 γρ. χαρουπόμελο (αν δεν υπάρχει ζυγαριά βάζουμε ελάχιστα λιγότερο από ½ φλιτζάνι)
χυμό από ½ πορτοκάλι
4 κ.σ. γεμάτες χαρουπάλευρο
120 γρ. ταχίνι (μισό φλιτζάνι)
ξύσμα πορτοκαλιού ή φυσικό εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χαρουπόμελο με το χυμό του πορτοκαλιού και προσθέτουμε τη χαρουπόσκονη. Όταν σχηματιστεί μια λεία και ομοιόμορφη κρέμα ρίχνουμε το ταχίνι κουταλιά κουταλιά ανακατεύοντας πολύ καλά κάθε φορά. Στο σημείο αυτό θα βόλευε πολύ ένα μπίμερ (κάτι το οποίο στη δικιά μου κουζίνα δεν υπάρχει και έτσι τα ανακατεύω με ένα πιρούνι!).

Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Τηρώντας αυτές τις αναλογίες υλικών φτιάχνω αυτό το πολύ νόστιμο αλειμματάκι το οποίο στο ψυγείο δε σφίγγει τόσο όσο τα αντίστοιχα εμπορικά και έτσι είναι πάντα εύκολο στο άλειμμα.

Από  τη  σελίδα  Vegan in  Athens