Καθαρίζω το σώμα μου από καφεϊνη, ζάχαρη , αλεύρι σε 7 ημέρες


ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΦΕΙΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΛΕΥΡΙ ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ


Η καφεΐνη,η ζάχαρη και  το άσπρο αλεύρι είναι ουσίες που παρεμβαίνουν στο μεταβολισμό σας και στην υγεία του εγκεφάλου – και αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν χρήση υπερβολική , έχουν συνήθως το μεγαλύτερο πρόβλημα και πρέπει να το σταματήσουν


Θα ήθελα να συστήσω την εξάλειψη αυτών των στοιχείων από τη διατροφή σας χωρίς  τα συμπτώματα στέρησης,για  να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, και στην άμεση και γρήγορη διαδικασία για την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και την γενική υγεία. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να σας βοηθήσει να γίνει η μετάβαση όσο πιο απλή και ανώδυνη γίνεται.

Πώς να εξαλειφθεί η καφεΐνη
Αν έχετε πιει καφεΐνη για μεγάλο χρονικό διάστημα, ελαχιστοποιήστε  τη δυσκολία της να σταματήσει τον εθισμό σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα αποτοξίνωσης.

Βήμα 1: Εκκίνηση σε ένα Σαββατοκύριακο

Μπορεί αν θέλετε να ξεκινήσετε την Κυριακή. Αυτό θα σας επιτρέψει να λάβετε περισσότερο χρόνο ξεκούρασης όπως απαιτείται, δεδομένου ότι το σώμα σας θα ανακάμψει από την καφεΐνη

Βήμα 2: Μείωση της πρόσληψης καφεΐνης σας

Για τις τρεις πρώτες ημέρες (Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη),  με κομμένη η ημερήσια κατανάλωση καφέ, αναψυκτικών τύπου κόλα, μαύρο τσάι ή άλλα ροφήματα με καφεΐνη κατά το ήμισυ. Αυτό σημαίνει ότι εάν πίνετε συνήθως τέσσερα φλιτζάνια καφέ το πρωί, θα είχατε δύο φλιτζάνια καφέ το πρωί της Κυριακής, ένα φλιτζάνι την Δευτέρα και μισό φλιτζάνι την Τρίτη. Αυτό σας βοηθά να απογαλακτιστεί το σώμα σας από την καφεΐνη,και θα πρέπει να μειώθουν τα συμπτώματα στέρησης.

Βήμα 3: Πιείτε πράσινο τσάι

Για τις επόμενες τέσσερις ημέρες (το υπόλοιπο της εβδομάδας), μπορείτε να πιείτε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι με καφεΐνη  για πέντε λεπτά σε βραστό νερό. Μπορείτε να συνεχίσετε πίνοντας πράσινο τσάι

Μπορείτε να μιωσετε την  καφεΐνη με πράσινο τσάι, αν θέλετε να εξαλείψει εντελώς την καφεΐνη. Διαφορετικά, είναι ωραία να έχετε ένα φλιτζάνι που περιέχει καφεΐνη, η βιολογικό πράσινο τσάι κάθε πρωί. Η καφεΐνη είναι ελάχιστη, και τα οφέλη για την υγεία είναι μεγάλα

Βήμα 4: Πάρτε βιταμίνη C

Καθ ‘όλη αυτή τη διαδικασία, Θα ήθελα να συστήσω λαμβάνοντας 1.000-2.000 mg (βιταμίνη C) σε σκόνη ή σε κάψουλες. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποτοξινωθεί και για την ισορροπία του συστήματός σας.

Βήμα 5: Πιείτε άφθονο καθαρό νερό

Πρέπει επίσης να πίνετε τουλάχιστον έξι με οκτώ ποτήρια φιλτραρισμένο νερό την ημέρα. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό, ανεξάρτητα από το αν είστε στην αποτοξίνωση από την καφεΐνη, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διαδικασία αυτή, επειδή θα κρατήσει το σώμα σας καλά ενυδατωμένο και μπορεί να μειώσει τους πονοκεφάλους και  την  δυσκοιλιότητα, και να ξεπλύνετε τις τοξίνες από το σύστημά σας .

Πώς να εξαλείψετε την ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι
Η εξάλειψη της ζάχαρης είναι δύσκολο επειδή είναι ένας εθισμός. Αλλά ένας φυσικός πόθος διαλύετε γρήγορα μόλις σταματήσετε να τρώτε από αυτό. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό με επιτυχία και να καθαρίσει το σώμα.

Θα ήθελα να συστήσω ξεκινώντας την ίδια ημέρα που θα κοπεί  η πρόσληψη καφεΐνης σας στο μισό.

Η δοκιμασμένη και αληθινή μέθοδος από την εμπειρία μου με χιλιάδες ασθενείς:


  • Συμπεριλάβετε πρωτεΐνες για πρωινό, όπως τα αυγά, ξηροί καρποί, σπόροι, βούτυρα καρυδιών ή ροφήματα πρωτεϊνών.
  • Συνδυάστε την “καλή” πρωτεΐνη, “καλά” λίπη και “καλούς” υδατάνθρακες σε κάθε γεύμα. (Τα καλά λιπαρά είναι τα ψάρια, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, ξηροί καρποί, σπόροι και το αβοκάντο. Καλοί υδατάνθρακες είναι τα φασόλια, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και φρούτα. Καλές πρωτεΐνες είναι τα ψάρια, βιολογικά αυγά, μικρές ποσότητες άπαχα πουλερικά, ξηροί καρποί, σόγια, ολόκληρα όσπρια και δημητριακά.)
  • Μην πάρετε τροφές με χαμηλά λιπαρά. Καταναλώστε ελαιόλαδο, ελιές, ξηροί καρποί, σπόροι και αβοκάντο κάθε μέρα.
  • Να τρώτε κάθε τρεις ώρες. Σνακ με ξηρούς καρπούς και σπόρους, όπως καρύδια αμύγδαλα, ή σπόρους κολοκύθας (ωμά ή ξηρά-ψητά μόνο). Μια μερίδα είναι μια χούφτα ή δώδεκα  καρύδια.
  • Πίνετε τουλάχιστον έξι με οκτώ ποτήρια φιλτραρισμένο νερό την ημέρα.


Πώς να ανακουφίσουν τα συμπτώματα στέρησης

Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι αλλαγές στη διατροφή σας είναι ικανές να προκαλέσουν μερικά συμπτώματα στέρησης. Αυτά περιλαμβάνουν:

Η κακή αναπνοή
Δυσκοιλιότητα
άγχος
Κούραση
Πονοκέφαλοι
Πείνα
Ευερεθιστότητα
Κνησμός
Ναυτία
οσμή σώματος
Δυσκολίες ύπνου (πάρα πολύ ή πολύ λίγο)

Αυτά τα συμπτώματα είναι πραγματικά ένα καλό σημάδι. Σημαίνουν ότι το σώμα και το μυαλό σας εξαλείφουν τις αποθηκευμένες τοξίνες και  βρίσκεστε στο δρόμο προς την ισορροπία

Εκείνοι που καταναλώνουν  περισσότερο καφεΐνη,  αλκοόλ και  ζάχαρη, και εκείνοι που έχουν τις περισσότερες αλλεργίες τροφίμων, θα έχουν τη μεγαλύτερη δυσκολία με την αποτοξίνωση αρχικά. Σε κάθε περίπτωση, τα συμπτώματα της απόσυρσης συνήθως εξαφανίζονται μετά από τρεις ή τέσσερις ημέρες. Τι να κάνετε αν τα συμπτώματα στέρησης όταν είναι ενοχλητικά

Βεβαιωθείτε ότι πίνετε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια φιλτραρισμένο νερό καθημερινά.


  1. Για να αποτρέψει τους πονοκέφαλους, βεβαιωθείτε ότι τα έντερα σας είναι καθαρά.
  2. Εάν είστε κουρασμένοι, να έχετε περισσότερο χρόνο για ύπνο.
  3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε άσκηση καθημερινά για να βοηθήσουν στην άμυνα με κόπωση.
  4. Εάν είστε πεινασμένοι, να έχετε κάποια πρωτεΐνη το απόγευμα, όπως μια χούφτα ξηρούς καρπούς ή σπόρους όπως τα πεκάν τα αμύγδαλα,, καρύδια ή σπόρους κολοκύθας, βρασμένα φασόλια, ή ένα κομμάτι στον ατμό ή ψητά ψάρια.
  5. Αν είστε οξύθυμοι ή  αν έχετε προβλήματα στον ύπνο , πάρτε ένα συνδυασμό κιτρικό ασβέστιο (500 mg) και το κιτρικό άλας μαγνησίου (250 mg) πριν από το κρεβάτι.
  6. Εάν έχετε μια στομαχική διαταραχή, ποτό τζίντζερ ή τσάι μέντας.

Από  τη  σελίδα  Bioathens.com
πηγή :life.gaiam.com