Μάθε να ευγνωμονείς


 «Υπάρχει ένα ρεύμα ζωής και ένα ρεύμα θανάτου, και ο πρώτος βαθμός του θανάτου είναι η δυσαρέσκεια. Ναι, γιατί αν δεν πάρετε προφυλάξεις, η δυσαρέσκεια μετατρέπεται σε κόπο, και ο κόπος αλλάζει σε πόνο...

Όλα όσα κάνετε χωρίς αγάπη μετατρέπονται σε δηλητήριο.
Εργαστείτε ώρες ολόκληρες με αγάπη και δεν θα αισθανθείτε κούραση, όμως εργαστείτε μόλις μερικά λεπτά χωρίς αγάπη, μέσα στο θυμό και την επανάσταση και τα πάντα θα μπλοκαριστούν μέσα σας, θα είστε κατά γης.
Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι είναι πάντα κουρασμένοι, είναι γιατί εργάζονται χωρίς Αγάπη.
Το να ζει κανείς με Αγάπη είναι να ζει μέσα σε μια πολύ υψηλή κατάσταση Συνείδησης που αντανακλάται σε όλες τις πράξεις της καθημερινής Ζωής και που εναρμονίζει τα πάντα συγκρατώντας το ον σε τέλεια ισορροπία, μια κατάσταση Συνείδησης που είναι μια Πηγή Χαράς, Δύναμης, Υγείας.

Να ευγνωμονείτε και να ευχαριστείτε όλη μέρα.
Όταν ο αόρατος κόσμος κοιτάζει προς την ανθρωπότητα και βλέπει έναν άνθρωπο που γνωρίζει να ευγνωμονεί και ο οποίος επαναλαμβάνει: "Ευχαριστώ Θεέ μου, ευχαριστώ Θεέ μου, ευχαριστώ" μένει κατάπληκτος, γοητευμένος. Δεν θα θέλατε να του κάνετε αυτή την έκπληξη κι εσείς;

Α, τι τσιγγουνιά!

Βάλτε μια καλή σκέψη μέσα σας, το βράδυ, όταν θα κοιμηθείτε και αφήστε αυτήν την καλή σκέψη να εργαστεί όλη τη νύχτα.

Μη κοιμάστε ποτέ με μια αρνητική σκέψη, γιατί θα καταστρέψετε τα πάντα μέσα στο υποσυνείδητο σας τη νύχτα.

Οι καταστάσεις της εποχής δείχνουν καθαρά, ότι η Ένταση της Ζωής, δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι ώστε τα όντα να βρίσκονται πάνω από τα γεγονότα, να μην αγγίζονται.

Το μεγαλύτερο έγκλημα των ανθρώπων είναι η αχαριστία τους. Ο Ουρανός κλείνεται απέναντι τους και δεν τους δίνει ούτε την ευτυχία ούτε τη χαρά.

Μήπως γνωρίζετε πόσα δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια οντότητες, στοιχεία, μόρια, έχουν δραστηριοποιηθεί για να μπορεί ένα και μόνο ον να είναι εν ζωή;

Ούτε καν μπορείτε να έχετε μιαν ιδέα και αδιάκοπα είστε επαναστατημένοι, δυσαρεστημένοι, ανικανοποίητοι. Επιτέλους μάθετε να ευχαριστείτε να είστε Ευγνώμονες!

Από αύριο το πρωί κιόλας, με το που θα ξυπνήσετε ευχαριστείτε τον Ουρανό.

Πόσοι άνθρωποι δεν ξυπνάνε καν ή ξυπνάνε παράλυτοι.

"Ευχαριστώ Θεέ μου γιατί σήμερα μου έδωσες τη Ζωή και την Υγεία.
Ευχαριστώ, Ευχαριστώ θα εκπληρώσω τη Θέληση Σου" Κανείς δεν το κάνει αυτό.
Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τίποτε άλλο από το να απαιτούν, να ζητάνε, να φωνάζουν, να ενοχλούν όλο τον κόσμο και να επαναστατούν εναντίον όλων.

Είναι ανίκανοι να ευχαριστήσουν.
Αλλά τι το καλό έχουν κάνει στην Ανθρωπότητα ή στον Ίδιο το Θεό για να έχουν το δικαίωμα να απαιτούν μ̛ αυτόν τον τρόπο;»

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Από  τη  σελίδα  Spartakus.gr