Σπιτικά κρακεράκια βρώμης

 Σπιτικά κρακεράκια βρώμης

Τι χρειαζόμαστε:

  • 60 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 70 γρ. νιφάδες βρώμης, αλεσμένες σε μπλέντερ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 της κούπας νερό
  • αλάτι
  • μυρωδικά ή μπαχαρικά κατά βούληση

Πώς το κάνουμε:

  1. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπώλ όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 10 λεπτά (για να φουσκώσει η βρώμη).
  2. Ζυμώνω ελαφρά τα υλικά, να γίνει μία μπάλα. Αν χρειαστεί ψεκάζουμε λίγο νερό (μπορούμε να το κάνουμε, τινάζοντας πάνω από την ζύμη το νερό από τα δάκτυλά μας, που έχουμε βουτήξει σε μια κούπα).
  3. Παίρνουμε λίγη-λίγη την ζύμη και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο (με πλάστη ή, πιο απλά, πατώντας την ζύμη με το χέρι μας). Με κουπ πατ κόβουμε τα κρακεράκια (1 ή 2 την φορά) στα σχέδια που θέλουμε και τα μεταφέρουμε στην λαμαρίνα του φούρνου, στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα (αν χρειαστεί βοηθάμε με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι).
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά. Μένουν άσπρα και δεν ροδίζουν. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα, προκειμένου να κρυώσουν, και μετά τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να αρωματίσουμε την ζύμη με μπαχαρικά, μυρωδικά, σπόρους, να προσθέσουμε τριμμένο σκληρό τυρί. Συνοδεύουν τυριά, σούπες, chutney, κυδωνόπαστο, κ.λ.π.
Τα κρακεράκια που έφτιαξα είχαν διάμετρο 5 εκ και πάχος 0,5 εκ. Άνοιξα το φύλλο, πατώντας με το χέρι ζύμη που έφτανε για 1-2 κρακεράκια. Μπορείτε, όμως, να δοκιμάσετε να ανοίξετε πιο λεπτό φύλλο με τον πλάστη, οπότε θα γίνουν περισσότερα και πιο τραγανά κρακεράκια.

Από  το  Ιστολόγιο   Οι  Συνταγές της  Παρέας
Πηγή : TasteFull.gr