Πώς να αποθηκεύσεις σωστά τις πατάτες σου για να τις διατηρήσεις περισσότερο

Πώς να αποθηκεύσεις σωστά τις πατάτες σου για να τις διατηρήσεις περισσότερο

 Συντάκτης  : Κωνσταντίνα Μερκούρη  queen.gr

Κράτησέ τες φρέσκιες και χωρίς φύτρες
 Οι πατάτες είναι ένα από τα βασικότερα τρόφιμα που υπάρχουν πάντα σε κάθε κουζίνα, αφού οι άπειρες επιλογές μαγειρέματος που έχεις με αυτές σου λύνουν πραγματικά τα χέρια. Αποτελεί ένα φαγητό ιδανικό για να μαγειρέψεις κάτι γρήγορο, νόστιμο, διαφορετικό, περίεργο ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς. Γι' αυτό το λόγο όλοι μας συνηθίζουμε να προμηθευόμαστε τις πατάτες σε μεγάλες ποσότητες και να τις αποθηκεύουμε στην κουζίνα ή την αποθήκη μας.

Τί γίνεται όμως όταν ο καιρός περνάει, για κάποιο –περίεργο- λόγο δεν έχεις προλάβει να τις καταναλώσεις και αυτές αρχίζουν να βγάζουν φύτρες και να μαλακώνουν; Προκειμένου να αποφύγεις αυτή την κατάσταση και να τις διατηρήσεις φρέσκιες για όσο το δυνατόν περισσότερο, ακολούθησε τις παρακάτω απλές συμβουλές.

-Μην τις αποθηκεύεις στο ψυγείο. Με τον λανθασμένο αυτό τρόπο διατήρησης το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη, με αποτέλεσμα η γεύση και η υφή τους να μην είναι ικανοποιητικές μετά το μαγείρεμα.
- Για την καλύτερη διατήρησή τους προτίμησε να τις αποθηκεύσεις σε ένα ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. Η αποθήκη του σπιτιού σου είναι μάλλον το ιδανικότερο μέρος για κάτι τέτοιο, ενώ αν δεν υπάρχει κάποιος χώρος που να συνδυάζει όλα αυτά, φρόντισε τουλάχιστον να τις τοποθετήσεις έστω σε ένα σημείο χωρίς φως.
-Απέφυγε την απευθείας επαφή της πατάτας με το τσιμέντο ή την αποθήκευσή της σε νάιλον σακούλες. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τις τοποθετήσεις μέσα σε μια χάρτινη σακούλα, όπου οι πατάτες θα μπορούν να «αναπνέουν».

Πηγή: http://www.queen.gr