Μάθε για το σούπερ φρούτο Nόνι



noni1

Το σούπερ φρούτο Noni
Το νόνι αποτελεί εξαιρετικό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τη γήρανση και χαρίζει νεανική εμφάνιση και λάμψη,επίσης βοηθάει ουσιαστικά στο χάσιμο βάρους.Περιέχει πολλά αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά συστατικά, βιταμίνες (A, C, E, B1, B2, B6), πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, υδατάνθρακες (φρουκτόζη, γλυκόζη, φυτικές ίνες) και ένζυμα. Η ενέργεια που δίνει είναι 12 θερμίδες στα 30 ml χυμού.
Η Morinda Citrifolia ή noni (νόνι) είναι ένας από τους πιο θαυμαστούς καρπούς του κόσμου.
Ευδοκιμεί στα παρθένα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας (Ταϊτή) όπου βρίσκεται το αρχαιότερο ηφαιστειογενές υπέδαφος της γης, ιδιαίτερα πλούσιο σε ορυκτά στοιχεία. Συλλέγεται όλο το έτος από άγρια φυτά.
Πρόκειται για άγριους θάμνους που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 8 μέτρα ύψος και να δώσουν από 12 έως 14 συγκομηδές το χρόνο!
Το φυτό παρουσιάζει το μοναδικό φαινόμενο της ταυτόχρονης ύπαρξης άνθους, άγουρου καρπού και ώριμου φρούτου. Οι κάτοικοι της Ταϊτής εδώ και 2.000 χρόνια τρώνε αυτό το «θαύμα της φύσης».
noni2

To Nόνι ως τροφή και ως φάρμακο
Ο χυμός από νόνι, είναι γνωστός για την αντιοξειδωτική του δράση και την παράλληλη ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Αξιοθαύμαστο συμπλήρωμα υγιεινής διατροφής το οποίο παραδοσιακοί θεραπευτές χρησιμοποιούν στις περιοχές της Πολυνησίας, Νοτιοανατολικής Ασίας, Αυστραλίας και στην Ταϊτή για περισσότερα από 2.000 χρόνια.
Το νόνι προστατεύει από τις τοξίνες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.Επίσης,διασφαλίζει τη καλή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από το έντερο και έχει μια ολική θετική επίδραση σε όλες τις λειτουργίες του σώματος, όπως αυτή της κυκλοφορίας του αίματος.
Στην πραγματικότητα ο χυμός Νόνι έχει πάνω από 100 βασικούς και δευτερεύοντες τομείς ευεργετικής εφαρμογής! Αξιοσημείωτο είναι, ότι μπορεί να πίνεται παράλληλα με όλα τα φάρμακα, συμβατικά ή εναλλακτικά. ακόμη και στην περίοδο της κυοφορίας ή του θηλασμού. Βεβαίως ο καταναλωτής χρειάζεται να ενημερώνει το γιατρό για τη χρήση του χυμού. Ο χυμός Νόνι μπορεί να καταναλωθεί από ανθρώπους κάθε ηλικίας!
Δείτε τις παθολογικές καταστάσεις που το Νόνι έχει ευεργετική επίδραση εδώ

Aπό  την  σελίδα  diytv.gr
 Πηγές : biobaxes.wordpress.com, troo food liberation