Γάλα αμύγδαλου



Γάλα αμύγδαλου

Υλικά
Για 2-4 άτομα

1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
2 φλιτζάνια νερό  + 3 ½ φλιτζάνια για το μπλέντερ


Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα σε 2 φλιτζάνια κρύο, τουλάχιστον 8 -10 ώρες ή για όλη τη διάρκεια της νύχτας ακόμα καλύτερα.
Στραγγίστε τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ με 1 ½ φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Ξύστε κάτω από τις πλευρές και να προσθέσετε ακόμα  2 φλιτζάνια  νερού στο μπλέντερ. (Μπορείτε να προσθέσετε ακόμα περισσότερο, αν θέλετε πιο ελαφρύ γάλα.)

Ανακατεύετε το μείγμα για τουλάχιστον άλλο ένα λεπτό. Ενώ το μπλέντερ λειτουργεί, τοποθετήστε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μεγάλο μπολ.
Στη συνέχεια στραγγίζετε καλά το γάλα στο σουρωτήρι μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά. Στη συνέχεια καθαρίζετε το σουρωτήρι από τα υπολείμματα αμύγδαλου και τοποθετείτε ένα λεπτό τουλπάνι μέσα στο σουρωτήρι. Επαναλαμβάνετε το στράγγισμα και βάζετε το γάλα σε γυάλινη κανάτα με καπάκι. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 3 – 4 μέρες.

Από  το  Ιστολόγιο   sidagi.gr