Τρεις απολαυστικοί χυμοί που σας χαρίζουν υγεία


Το καλοκαίρι πλησιάζει και η ανάγκη για κάτι δροσερό αυξάνεται μαζί με τη θερμοκρασία. Πολλοί στρέφονται στα αναψυκτικά για να σβήσουν τη δίψα τους. Αυτός, όμως, ίσως δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ξεδιψάσετε. Σύμφωνα με έρευνες, η κατάχρηση ζαχαρούχων αναψυκτικών αυξάνει τον κίνδυνο για παχυσαρκία και διαβήτη. Αλλά μην ανησυχείτε, το νερό δεν είναι η μοναδική εναλλακτική λύση. Μελέτες δείχνουν ότι τα παρακάτω ροφήματα έχουν εκπληκτικά οφέλη για τον οργανισμό μας.  

Χυμός σταφυλιών Πρόκειται για μια καλή πηγή ανθοκυανινών, αντιοξειδωτικά που φαίνεται ότι ενισχύουν την εγκεφαλική μας λειτουργία. Σε μία μελέτη, ενήλικες που έπιναν χυμό σταφυλιών καθημερινά για δώδεκα εβδομάδες επέδειξαν σημαντική βελτίωση σε τεστ μνήμης στο οποίο τους υπέβαλλαν οι ερευνητές.

 Χυμός πορτοκαλιού Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, δύο ποτήρια χυμού πορτοκάλι την ημέρα εμποδίζουν τη δημιουργία φλεγμονών στον οργανισμό στην εκδήλωση των οποίων συμβάλλουν, σύμφωνα με έρευνες, τα πρωινά τύπου  fast food. Η ιδιότητα αυτή του συγκεκριμένου χυμού περιορίζει τις πιθανότητες ζημιάς στα αιμοφόρα αγγεία. Τα προστατευτικά αποτελέσματα οφείλονται, μάλλον, στα υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών -αντιοξειδωτικές ουσίες με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες- του χυμού.

  Λεμονάδα Η λεμονάδα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της πέτρας από τα νεφρά, ένα επίπονο πρόβλημα που παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, υποστηρίζουν αρκετές μελέτες. Αν υποφέρατε στο παρελθόν από πέτρα στα νεφρά, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο επανεμφάνισης της μέχρι και 90% με μια γερή ημερήσια δόση λεμονάδας: Αναμίξετε 120 ml χυμού από λεμόνια με 2 λίτρα νερού , προτείνει ο Roger Sur, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για την Πέτρα στα Νεφρά, στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Αν βέβαια έχετε ευαίσθητο στομάχι, θα πρέπει να προσέχετε γιατί ο χυμός αυτός είναι όξινος.

 pathfinder.gr 
Από το Ιστολόγιο ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ