Ζεόλιθος! To μυστικό για αποτοξίνωση και αποτελεσματικότερο αδυνάτισμα




Η δύναμη της φύσης στην υπηρεσία της υγείας, της αποτοξίνωσης και του αδυνατίσματος. Ο ζεόλιθος είναι το φυσικό φίλτρο που θα καθαρίσει τον οργανισμό σου από όλες τις βλαβερές ουσίες που του κάνουν κακό, μπλοκάρουν τον μεταβολισμό του και τον "δηλητηριάζουν"...

Τι είναι όμως ο ζεόλιθος; 
Το όνομά του σημαίνει «πέτρα που βράζει», γιατί έχει την ιδιότητα να αποβάλλει νερό με τη θέρμανση. Πρόκειται για ένα φυσικό ένυδρο αργιλοπυριτικό υλικό με προικισμένες ιδιότητες χημειοσύνθεσης στοιχείων και ικανότητας ιοντοανταλλαγής, δεσμεύοντας άλλα στοιχεία ακόμη και ολόκληρες ενώσεις. Δυνατότητα δέσμευσης ουσιών εως 30% του βάρους του. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως, σαν συμπλήρωμα διατροφής, θα τραβήξει σαν σφουγγάρι τα βλαβερά συστατικά που συγκεντρώνονται στο σώμα, τα οποία θα αποβληθούν με την διαδικασία της ούρησης.

Με την παγίδευση των φορτισμένων μορίων, ο Ζεόλιθος μπορεί να: 

- Αποτοξινώνει το σώμα αφαιρώντας βαρέα μέταλλα και τοξίνες· 

- Δρα σαν ένας μειωτής ελευθέρων ριζών

- Εμποδίζει την πρόωρη γήρανση· Υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος 

- Μειώνει τον κίνδυνο κάποιας πιθανής νεοπλασίας αφαιρώντας βαριά μέταλλα και τοξίνες.

- Μειώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών· 

- Μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση Βοηθά στην εξισορρόπηση του pH 

- Μειώνει την την γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση

Τι σημαίνει η αποβολή βαρέων μετάλλων από το σώμα;
Μια πρόσφατη μελέτη σε ανθρώπους δείχνει ότι η καθημερινή χρήση μιας ενεργοποιημένης μορφής κλινοπτιλόλιθου μπορεί να αποτελεί έναν ενδεχομένως ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο να αφαιρεθούν τα τοξικά βαριά μέταλλα από το σώμα μας μέσω της αυξανόμενης ουρικής έκκρισης χωρίς να αφαιρέσει τα κλινικά ποσά των ηλεκτρολυτών ζωτικής σημασίας.

Πολύτιμος σύμμαχος στις δίαιτες αδυνατίσματος
Οι δίαιτες που οδηγούν σε γρήγορο αδυνάτισμα προκαλούν μια κατάσταση στον οργανισμό που ονομάζεται τοξίνωση. Σε κανονικές συνθήκες οι λιπόφιλες τοξίνες, όπως οι διοξίνες, είναι αποθηκευμένες στο λίπος του οργανισμού και απελευθερώνονται και αποβάλλονται αργά, αλλά σταθερά.

Αν κάποιος χάσει μεγάλη ποσότητα λίπους απότομα, τότε τεράστιες ποσότητες λιπόφιλων τοξινών απελευθερώνονται στον οργανισμό με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Επομένως πριν κάποιος ξεκινήσει την προσπάθειά του για απώλεια βάρους ας φροντίσει να προμηθευτεί από το φαρμακείο ένα κουτάκι με ζεόλιθο ώστε να αποβάλλονται οι  βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό, και να αδυνατίσει με  ασφάλεια.

Ασφάλεια & παρενέργειες
Στις ΗΠΑ  περιλαμβάνεται από τον FDA τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στην λίστα των Γενικώς Αναγνωρισμένων ως Ασφαλών (GRAS) και θεωρείται ότι είναι «γενικώς ασφαλές». Σύμφωνα με την αρθρογραφία είναι εξαιρετικά ασφαλές και μη τοξικό σε οποιοδήποτε επίπεδο: τα ίχνη του ζεόλιθου εξαλείφονται εντελώς από το σώμα μέσα σε 6 με 8 ώρες χωρίς να αφήνει κανένα κατάλοιπο. Δεν έχει καμία γεύση ή οσμή και μπορεί να λαμβάνεται με άδειο στομάχι. Ζεόλιθο Θράκης θα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία σε μορφή δισκίου.

Όσον αφορά τις παρενέργειες, κυρίως λόγω αποβολής των τοξινών, ένα ελάχιστο ποσοστό χρηστών περίπου 1% έχει αναφέρει λίγο πόνο των μυών, κεφαλαλγία, εξάνθημα η αίσθηση κακουχίας στα πρώτα στάδια της αποτοξίνωσης. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στην έντονη αποτοξίνωση που προκαλεί και αντιμετωπίζονται με διακοπή της χρήσης για μερικές ημέρες ή με μείωση της ποσότητας. Καλό  είναι να ξεκινά κάποιος με χαμηλή δοσολογία ώστε να φτάσει το ένα γραμμάριο την ημέρα. 

Άλλη παρενέργεια είναι η αφυδάτωση που δημιουργείται με την αποβολή των τοξινών, αλλά αυτό δεν θα συμβεί εάν πίνουμε τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό την ημέρα.

Σημείωση συντάκτη: Αυτό το άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό να παρέχει ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία.

Tlife.gr