Πώς να θεραπεύσετε την ουλίτιδα ; Εναλλακτικοί-συμβατικοί τρόποι



Πως να θεραπεύσετε την ουλίτιδα εναλλακτικά και συμβατικά

Αντιμετωπίστε άμεσα την ουλίτιδα και αποκτήστε και πάλι γερά ούλα που δεν ματώνουν και που σας…  εγγυώνται ότι θα έχετε τα δόντια στη θέση τους

Ματώνουν τα ούλα σας;  Ίσως η ουλίτιδα είναι η αιτία. Μάθετε πως θα την αντιμετωπίσετε με εναλλακτικούς, συμβατικούς, αλλά πάνω από όλα αποτελεσματικούς τρόπους. Η υγεία των ούλων σας είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για να έχετε τα δόντια σας στη θέση τους, αλλά και για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα με την καρδιά σας, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

Εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης
*Κάντε μπουκώματα τρεις φορές την ημέρα με αφέψημα εχινάκειας, χαμομηλιού ή φασκόμηλου. Βάλτε 1 κουταλάκι φυτού για μισό φλιτζάνι νερό. Οι πλύσεις με τα αφεψήματα αυτά περιορίζουν τον ερεθισμό και δυναμώνουν τα ούλα.
*Για τον ερεθισμό στα ούλα μπορείτε να κάνετε μασάζ γύρω από το σαγόνι και το λαιμό με λάδι χαμομηλιού.
*Κάντε μασάζ με τις άκρες των δακτύλων σας (το μαλακό σημείο) κατά μήκος της γραμμής των ούλων ή στο εσωτερικό της γνάθου με κυκλικές κινήσεις. Το μασάζ αυτό διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος.
*Για ευαίσθητα ούλα που ματώνουν πολύ αποτελεσματική εναλλακτική θεραπεία είναι η ομοιοπαθητική. Απευθυνθείτε σε κάποιον ομοιοπαθητικό γιατρό για να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία. Συνήθως χορηγείται το ομοιοπαθητικό mercurius vivus, 2 φορές την ημέρα.

Τροφές που «διώχνουν»  την ουλίτιδα
Το λεμόνι και το τυρί είναι δύο τρόφιμα που θεωρείται ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της  ουλίτιδας.  Μπορείτε να κάνετε μπουκώματα με το χυμό ενός λεμονιού και κατόπιν να το ξεπλύνετε με νερό. Το λεμόνι σκοτώνει τα βακτήρια που βρίσκονται στο στόμα και ευθύνονται για την ουλίτιδα. Επιπλέον βάζοντας λεμόνι στο φαγητό ή πίνοντας το χυμό του λαμβάνετε και σημαντική ποσότητα βιταμίνης C που είναι χρήσιμη για υγιή ούλα. Η συγκεκριμένη βιταμίνη δρα κατά των μολύνσεων της στοματικής κοιλότητας, ενώ από την άλλη η ανεπάρκεια της μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στα ούλα. Το τυρί έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει τα οξέα που καταστρέφουν τα δόντια αλλά και τα ούλα.

Προστατέψτε τα ευαίσθητα ούλα σας
*Μην αμελείτε να βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας. Αν τα ούλα σας ματώνουν αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγετε το βούρτσισμα. Αποφεύγετε ωστόσο τις βίαιες κινήσεις.
*Προτιμήστε μια μέτρια οδοντόβουρτσα. Αν πονούν τα ούλα σας, προτιμήστε μαλακή.
*Ακόμη τα ειδικά στοματικά διαλύματα που περιέχουν χλωρεξιδίνη είναι αποτελεσματικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όχι όμως για πολύ μεγάλο διάστημα.
*Αν ματώνουν τα ούλα σας επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας, ώστε να σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία
*Πηγαίνετε στον οδοντίατρο για καθαρισμό και έλεγχο των δοντιών και των ούλων κάθε 6 μήνες.

lifezone.gr